"Нам дуже шкода": в "Укрпошті" звинуватили в смерті 8 мільйонів бджіл "стрибок температури"

"Нам дуже шкода": в "Укрпошті" звинуватили в смерті 8 мільйонів бджіл "стрибок температури"
Ексклюзив
Читать на русском

У компанії запевнили, що подібний випадок стався вперше

Укрпошта має намір відмовитися з наступного року від перевезення бджіл, хоча ця послуга надавалася щорічно. Про це повідомили в прес-службі компанії на запит APnews.

У компанії відзначили, що кожен сезон перевозять бджіл на численні прохання українських бджолярів і випадок з масовою загибеллю комах стався вперше. Причиною став різкий стрибок температури.

"Нам дуже шкода, що так сталося. Укрпошта щорічно в сезон транспортує бджіл, перш за все на численні прохання українських бджолярів. Такі відправки вимагають максимальної уваги до упаковки та умов перевезення, що несе в собі великі ризики, і питання доцільності такої послуги неодноразово піднімалося в компанії. Те, що сталося сьогодні, - сталося вперше. зокрема, через різке підвищення температури в області до +27°С і вище", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Укрпошті запевнили, що перевезення комах відбувалася за встановленими правилами.

"Бджоли були розміщені в дерев'яних ящиках з вентиляційними отворами. Також слід розуміти, що вантажівки, якими Укрпошта перевозить відправлення, не абсолютно герметичні - там є доступ повітря. Крім того, на початку сезону співробітники Укрпошти були неодноразово поінформовані про умови пересилання бджіл", - відзначили в компанії.

Зараз Закарпатська дирекція Укрпошти з'ясовує деталі інциденту і після з'ясування всіх обставин будуть встановлені відповідальні й будуть вирішуватися питання про компенсацію. Крім того, з 12 травня посилять умови перевезення бджіл.

"Уже погоджений з профільною асоціацією питання про температурні обмеження: Укрпошта не буде перевозити бджіл, якщо температура повітря в місті відправлення або доставки буде перевищувати +20°С. На майбутнє, враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями неможлива, в наступному році компанія припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатися в спеціалізовані перевізників, щоб зберегти та свій бізнес, і здоров'я бджіл", - підсумували в Укрпошті

Як раніше повідомляв APnews, вісім мільйонів бджіл загинули під час перевезення в вантажівці компанії-оператора "Укрпошта" в Закарпатській області.

Новини партнерів

Тупицький вкотре не з’явився до суду: у Зеленського допускають примусовий привід
Податкова порахувала, скільки в Україні мільйонерів і мільярдерів

Найпопулярніше за тиждень