"Належать Україні": у Туреччині "зреклися" проданих Києву безпілотників

"Належать Україні": у Туреччині "зреклися" проданих Києву безпілотників
Читать на русском

Дипломат зазначив, що Bayraktar ще продали Катару, Азербайджану та Польщі.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що безпілотники Bayraktar, які продали Києву, належать Україні. Він зазначив, що не можна звинувачувати Анкару у застосуванні безпілотників на Донбасі.

Про це повідомляє APnews із посиланням на заяву голови турецького зовнішньополітичного відомства під час зустрічі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим у кулуарах саміту G-20 у Римі.

"Можливо, він був виготовлений у Туреччині, але він належить Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому. Україна має припинити використовувати нашу назву. Якщо країна купує їх у нас, в іншої країни, цю зброю не можна називати турецькою, російською чи українською. Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт", - заявив Чавушоглу.

При цьому він зазначив, що турецькі військові використовують у боротьбі з тероризмом зброю, яка зроблена в різних країнах, у тому числі в РФ, але ніколи в цьому не звинувачували Москву.

Також дипломат зазначив, що Bayraktar ще продали Катару, Азербайджану та Польщі.

Як раніше повідомляв APnews, президент Володимир Зеленський відреагував на звинувачення Росією України у "наступі" на Донбасі, які почали звучати після застосування ЗСУ турецького безпілотника Bayraktar проти гаубиці ворога.

Новини партнерів

"Крутити головою не треба": українцям спростила генерацію COVID-сертифікатів у "Дії"
У Херсоні місцевий наркоман із ножем утримував у заручниках продавчиню магазину (фото, відео)

Найпопулярніше за тиждень