Нафтогаз спрогнозував суттєве падіння ціни на газ

Нафтогаз спрогнозував суттєве падіння ціни на газ
Читать на русском

Наразі є два листи від приватних виробників, які співпрацюють з Нафтогазом у спільних проектах

Влітку в Україні може істотно знизитись ціна на газ. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв в інтерв'ю РБК-Україна.

Коболєв вказав, що наразі є два листи від приватних виробників, які співпрацюють з Нафтогазом у спільних проектах, про те, що вони хочуть закривати діючий видобуток.

"Не хочу зараз розкривати ціну на імпорті, ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни. Вже зараз у нас є два листи від приватних виробників, які співпрацюють з нами у спільних проектах, про те, що вони хочуть закривати діюче видобування. Ми розуміли в кінці 2018 року, що основні параметри потрібно переглядати. Це, серед іншого, привело до перегляду і планів, це об'єктивний чинник. Повторюся, є і внутрішні проблеми. Але те, що Олег Прохоренко спрацював набагато голів вище свого попередника, який не отримував ринкову зарплату, і те, що він окупив свою зарплату для "Укргазвидобування", "Нафтогазу" і держави - в цьому у мене сумнівів немає", - розповів голова правління НАК "Нафтогаз".

Як повідомляв APnews раніше, транзит газотранспортною системою України у 2019 році склав 89,6 млрд куб. м. - на майже 3 млрд куб. м. більше, аніж за рік до того.

Новини партнерів

Мінветеранів планує ініціювати санкції через суди в Криму
Кількість хворих коронавірусом у світі перевищила 40 тисяч осіб

Найпопулярніше за тиждень