«Алло, Андрій? Нас відрізали»: НАБУ влаштувало епічну погоню за машиною СБУ з Чаусом

«Алло, Андрій? Нас відрізали»: НАБУ влаштувало епічну погоню за машиною СБУ з Чаусом
Читать на русском

За словами співробітників Бюро, їх вимоги зупинитись та передати підозрюваного їх детективам - цілком законні.

Національне антикорупційне бюро заявило, що Микола Чаус наразі перебуває в СБУ. Детективи НАБУ ідентифікували автомобілі, якими працівники СБУ перевозили розшукуваного екс-суддю, переслідували їх, проте ті не зреагували.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу НАБУ.

За словами співробітників Бюро, їх вимоги зупинитись та передати підозрюваного їх детективам - цілком законні. А от співробітники Служби безпеки “незаконно” доставили екс-суддю на вул. Володимирську, 33 (будівлі СБУ).

"Відповідно до ч.1 ст. 210 КПК України уповноважена службова особа зобов’язана доставити затриманого до найближчого підрозділу органу досудового розслідування. Правоохоронці мають дотримуватися закону і передати підозрюваного, який розшукується детективами, уповноваженим представникам Національного бюро", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Також у НАБУ показали відео, як вони намагалися зупинити транспорт співробітників СБУ, які, ймовірно, везли Миколу Чауса. Тим часом СБУ все ще офіційно не коментує "маневри" з суддею Чаусом.

Раніше APnews писав, що під будівлею СБУ спецназ НАБУ влаштував "сутичку" за суддю.

Довідково

9 серпня 2016 р. суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус був затриманий правоохоронцями під час отримання хабара у розмірі $ 150 000. Отриману готівку служитель правосуддя зберігав в звичайних банках, закопаних в городі.

Незабаром Чаус втік з України та об'явився в Молдові, де він і пробув останні п'ять років.

3 квітня 2021 року у Кишиневі суддя був викрадений невідомими. Імовірно, до цього причетні співробітники українських спецслужб.

Новини партнерів

У Берліні чотири людини постраждали в результаті стрілянини на парковці
Штаб-квартира ООН в Афганістані піддалася артилерійському удару

Найпопулярніше за тиждень