НАБУ оголосило підозру Вовку і ще шести членам Окружного адмінсуду: проходять обшуки

НАБУ оголосило підозру Вовку і ще шести членам Окружного адмінсуду: проходять обшуки
Читать на русском

Всім, кому оголосили підозру, ставиться за провину створення злочинної організації та захоплення влади

Національне антикорупційне бюро України пред'явило підозра чолі Окружного адміністративного суду Павлу Вовку. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу НАБУ.

Крім Вовка, підозри висунули заступнику голови суду Євгену Аблову, п'яти іншим суддям і керівникові Державної судової адміністрації Зіновію Холоднюку. Їх не затримають на місці, оскільки вони - спецсуб'єктів, проте це рішення може прийняти Антикорупційний суд.

В Окружному адміністративному суді і в судовій адміністрації правоохоронці проводять обшуки.

Також журналіст Юрій Бутусов заявив, що всім, кому оголосили підозру, ставиться за провину створення злочинної організації та захоплення влади.

"Підозри побудовані на вивченні записів розмов в кабінеті Вовка, частина яких була опублікована в 2019-му році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює як він збирається тиснути з допомогу судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення. НАБУ зносить керівництво окружного адміністративного суду, який є ключовою ланкою для тиску на державну владу, скасування і тимчасове зупинення кадрових рішень", - йдеться в повідомленні.

Підозра зазначеним особам підписав заступник генерального прокурора Андрій Любович, оскільки глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у відпустці.

Як повідомляв APnews раніше, представники Окружного адміністративного суду міста Києва обрали головою суду Павла Вовка.

Новини партнерів

З зірки спорту в блогери. Як Мілевський, Світоліна і Зінченко "роблять гроші" на соцмережах
Трагедія рейсу MH17. П'ять запитань до річниці найбільшої авіакатастрофи в історії України

Найпопулярніше за тиждень