"На жаль, для колег": Разумков "автоматично" повернувся у фракцію "Слуга народу"

"На жаль, для колег": Разумков "автоматично" повернувся у фракцію "Слуга народу"
Читать на русском

Політик залишається членом фракції монобільшості, тому що він не подавав заяви про вихід з її складу.

Екс-спікер Верховної Ради, а нині нардеп Дмитро Разумков заявив, що після відкликання його з посади, він "автоматично" повернувся у фракцію "Слуга народу". При цьому на сайті парламенту Разумков досі значиться як позафракційний.

Про це Разумков розповів журналістам у кулуарах парламенту, передає APnews.

За словами політика, він залишається членом фракції монобільшості, тому що він не подавав заяви про вихід з її складу. Відповідно, фракція не ухвалювала рішення про виключення Разумкова.

"Ситуація наступна: свого часу 29 серпня (2019 року) я вступив до фракції "Слуга народу". Згідно з регламентом Верховної Ради, голова, перший заступник і заступник не входять до жодної фракції. Ця норма була виконана, але якихось додаткових документів, заяв про вихід (з фракції) не було, і про виключення фракція не приймала рішення.

Тому після завершення моєї каденції на цій посаді (голови парламенту) фактично я автоматично повертаюся до фракції... На сайті Верховної Ради я позафракційний, але виходячи з логіки (є членом фракції "Слуга народу")", - пояснив Разумков.

"Тобто ви досі член фракції?" - перепитали журналісти.

"На жаль для колег – так", - підтвердив Разумков.

Також екс-спікер парламенту повідомив, що написав листа на ім'я голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з проханням погодити його напрямок для подальшої роботи як члена парламентського комітету з питань свободи слова.

Як повідомляв APnews, Разумкова може позбавити мандату з'їзд "Слуг народу".

Новини партнерів

Олександр Корнієнко став першим віце-спікером ВР - нардепи підтримали
В Україну прибув голова Пентагону: ціль візиту

Найпопулярніше за тиждень