"На всіх рівнях": депутати Львівщини просять Зеленського перейменувати Росію на "Московію"

"На всіх рівнях": депутати Львівщини просять Зеленського перейменувати Росію на "Московію"
Читать на русском

За відповідне звернення до глави держави проголосували 43 депутати з різних фракцій.

Львівська облрада затвердила звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням "перейменувати" Росію на "Московію". Йдеться про затвердження використання на всіх рівнях в Україні замість назв "Росія" та "Російська Федерація" назви країни "Московія". Відповідно, громадян пропонується називати "московити".

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву на сайті Львівської обласної ради.

За відповідне звернення до глави держави проголосували 43 депутати з різних фракцій.

"Протягом останніх декілька сотень років наш північно-східний сусід, який постійно зазіхає на нашу територію, неправомірно користується вкраденою державною та географічною назвою "Росія", – йдеться у зверненні Львівської облади, ініційованому фракцією "Самопоміч".

Варто зазначити, що за звернення проголосували лише з другої спроби – першу провалили у зв'язку із нестачею голосів за ініціативу.

Львівські депутати вважають, що назва Росія пов’язана із фальсифікацією історії для обґрунтування домагань Росії на чужі землі.

"Зміна назви Московського царства (у 1721 році) кинула серйозний виклик ідентичності українського народу та є виправданням окупації частини території сучасної України", – йдеться у зверненні до президента.

Депутати Львівської облради вимагають у зверненні до Зеленського "відновити історичну справедливість і надалі використовувати назву Московія замість Росія та Російська Федерація на державному, офіційному, громадському рівнях, а також у ЗМІ на території України, а щодо громадян РФ відповідно вживати "московити"".

Звернення в цілому підтримали 43 депутати Львівської облради з усіх фракцій. При цьому, голова облради Ірина Гримак та її заступники Євген Гірник та Юрій Холод утримались від голосування.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, Львівська облрада зі сміхом розглянула ініціативу перейменувати Росію на «Московію».

Новини партнерів

Прем'єр-міністр України Шмигаль, керуючи країною, заробляє 45 000 грн на місяць. Документ
Жителі Нью-Йорку отримуватимуть по 100 баксів за бустерну вакцинацію проти COVID-19

Найпопулярніше за тиждень