На Тернопільщині затримали банду грабіжників, яка обкрадала людей за допомогою крапель для очей

На Тернопільщині затримали банду грабіжників, яка обкрадала людей за допомогою крапель для очей
Читать на русском

Учасники злочинної групи знайомилися з громадянами у розважальних закладах, на залізничних вокзалах чи автостанціях та, увійшовши у довіру, пропонували випити спиртного.

Поліції вдалося затримати групу небезпечних злочинців, які на території Тернопільської та сусідніх областей обкрадали людей. Бандити втиралися до жертв у довіру, пропонували випити міцних напоїв, в які підливали краплі для очей. А коли потерпілі виявлялися непритомними – грабували.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву керівника ГУНП у Тернопільській області Олександра Богомола, яку він зробив під час брифінгу 5 листопада.

За його словами, зловмисники знайомилися з громадянами у розважальних закладах, на залізничних вокзалах чи автостанціях та, увійшовши у довіру, пропонували їм випити алкоголь. Вони непомітно підсипали у напій постраждалих сильнодіючий лікарський препарат, а саме краплі для очей Цикломед.

У якості жертв, як правило, обирали молодих людей. Після "спілкування" зі злочинцями потерпілі не пам'ятали, що з ними відбувалося і позбавлялися цінних речей, грошей та документів.

Також Богомол уточнив, що до складу злочинного угруповання входили вісім чоловіків віком від 20 до 30 років, а їхню діяльність оперативники почали документувати з квітня 2021 року.

Зловмисників було затримано 4 листопада під час спецоперації, яка відбулася на території трьох областей під процесуальним керівництвом прокуратури області. До затримання зловмисників було залучено близько 100 правоохоронців.

П'ятьом підозрюваним уже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, за словами голови ГУНП у Тернопільській області, порушено кримінальне провадження, передбачене частиною 2 ст. 187 (розбій, скоєний за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі. Продовжується досудове розслідування.

Що відомо про препарат Цикломед

Очні краплі, що використовуються для діагностики захворювань очей, лікування різних захворювань та при проведенні оперативних втручань. Діючою речовиною цих ліків є циклопентолат.

Нерідко ліки називають безрецептурним наркотиком молоді. Якщо використовувати його не за призначенням, то Цикломед може викликати легку ейфорію, запаморочення та галюцинації. При передозуванні можлива непритомність, кома або навіть смертельний результат. Крім того, препарат важко виявити у крові.

Раніше APnews повідомляв, у Харкові група іноземців побила та пограбувала на 80000 доларів двох ліванців.

Новини партнерів

Смертельна ДТП у Харкові: у 16-річного Миколи Харківського примусово візьмуть кров на аналіз
У "Слузі народу" пригрозили нардепам, які приєднаються до Разумкова, втратою мандата

Найпопулярніше за тиждень