На Сумщині чоловікові виписали штраф у 17000 гривень за те, що вийшов на вулицю без паспорта

На Сумщині чоловікові виписали штраф у 17000 гривень за те, що вийшов на вулицю без паспорта
Читать на русском

На оскарження цього рішення чоловік має 10 днів.

На Сумщині суд оштрафував чоловіка, який вийшов на вулицю без паспорта, на 17 тисяч гривень. Про це APnews повідомляє з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Повідомляється, що інцидент стався у Роменському районі 1 листопада. У селі Хмелів поліцейські зупинили чоловіка і попросили надати документ, який би засвідчував його особу. Документу за чоловіка не було, що порушила карантинну постанову Кабміну.

Саме тому правоохоронці передали цю справу до суду. У результаті Роменський міськрайонний суд ухвалив рішення стягнути штраф за порушення правил карантину в розмірі 17 тисяч гривень. Нагадаємо, що згідно з постановою Кабміну, українцям заборонено перебувати на вулиці без одного з документів:

  • що засвідчують особу;
  • що підтверджують громадянство чи спеціальний статус;
  • посвідчення про взяття на облік бездомної особи;
  • довідки щодо звернення за захистом в Україні.

Крім штрафу, чоловікові належить сплатити судовий збір у розмірі 454 гривень. Для того, щоб оскаржити це судове рішення, чоловік має 10 днів.

Раніше APnews повідомляв, що в Києві прийняли рішення посилити контроль за дотриманням карантинних заходів. І нагадали, що за їхнє порушення загрожує штраф до 34 тисяч гривень.

Новини партнерів

У пологовому будинку Львова дозволять народжувати у ванній
На Кіровоградщині поліцейські і екс-чиновник МВС продали "дружинникам" сотні дозволів на зброю – СБУ

Найпопулярніше за тиждень