На сторожі безпеки: в СБУ заявили, що запобігли трьом терактам у 2021 році

На сторожі безпеки: в СБУ заявили, що запобігли трьом терактам у 2021 році
Читать на русском

307 особам оголошено про підозру а статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

З початку року Служба безпеки України відкрила 328 справ про посягання на територіальну цілісність України та створення терористичних організацій.

Про це APnews повідомляє на прес-службу СБУ.

У цих справах оголошено про підозру 307 особам. Більшість із них – за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність). Серед цих підозр: колишньому "заступнику міністра інформації «ДНР» Пряхіну, проросійському блогеру Анатолію Шарію, двом громадянам, причетним до вчинення теракту біля будівлі телеканалу "112 Україна" у 2019 році.

Зазначається, що за цей період було розкрито три спроби терактів. Два з них планувалися поблизу лінії розмежування на Донбасі. Наміри ДРГ було викрито, а вибухові пристрої - знешкоджено.

"Щоб мінімізувати терористичні та екстремістські прояви, підрозділи СБУ разом з іншими правоохоронцями вилучили з незаконного обігу 137 одиниць вогнепальної зброї, майже 72 тис. боєприпасів і 191,6 кг вибухівки", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що двох співробітників СБУ підозрюють унападі на прикордонників, які охороняли українсько-російську ділянку кордону у Сумській області. Інцидент стався у ніч на 18 липня.

Новини партнерів

Сховали в одязі: львівські митники виявили у посилці срібні зливки вагою майже в кілограм
У Чернівцях п'яний чоловік впав з 8-го поверху та присів на антену

Найпопулярніше за тиждень