На проведення "опитування Зеленського" витратять мінімум 500 млн гривень, - соціолог

На проведення "опитування Зеленського" витратять мінімум 500 млн гривень, - соціолог
Ексклюзив
Читать на русском

Соціолог зауважив, що у країні, де немає апаратів ШВЛ, витрачати 500 млн на опитування, як мінімум, дивно.

Зеленський анонсував проведення певного опитування в день виборів 25 жовтня. На його проведення, за мінімальними підрахунками, витратять мінімум 500 млн гривень.

Про це в коментарі APnews сказав доктор соціологічних наук Олександр Шульга.

За його словами, кожне опитування, навіть невелике, на 2000 респондентів, вимагає великої команди професіоналів - мінімум 150-200 людей, які беруть у цьому участь.

"Це інтерв'юери, контролери, менеджери, друк, доставка - величезна кількість людей. Я дуже сподіваюся, що знайдеться стільки професіоналів своєї справи на 5 млн респондентів, але особисто я в цьому сумніваюся", - сказав експерт.

Соціолог заявив, що якщо в ОП розраховують опитати 3-5 млн чоловік (як заявлялося раніше), то в сумі виходить 300-500 млн гривень - за мінімальною вартістю однієї анкети - 100 гривень.

"Якщо взяти навіть по мінімальній сумі - 100 гривень за анкету, в цю суму входить друк анкет, проведення самого опитування, аналіз результатів і т.д. І я не кажу ні про який заробіток, це просто організація. У сумі виходить 500 млн гривень - колосальна цифра. Звідки ці гроші? У нас на коронавірусний бюджет виділили 60 млрд. Уявіть, глобальну частину цього витратять зараз на якесь опитування. І це мінімальна сума, яку можут витратити", - сказав Олександр Шульга.

Відзначимо, що і в ОП, і навіть Кравчук стверджують, що опитування проведуть не за бюджетні гроші. На що соціолог пояснив, що вважає дивним в період пандемії витрачати такі гроші, чиїми б вони не були, на проведення опитування.

"Навіть якщо ці гроші не будуть бюджетними - хто їх дасть? У країні, де немає апаратів ШВЛ, хтось може просто так взяти і витратити 500 млн на опитування. А чому тоді цей "хтось" не може ці гроші віддати, щоб врятувати життя?", - зауважив експерт.

При цьому Олександр Шульга відмітив, що і до самого опитування є багато питань - як його будуть проводити, які питання задавати, та наскільки це буде професійно організовано.

Читайте також:

Новини партнерів

МОЗ порадило підприємствам знову відправити співробітників працювати віддалено
Бюджет недоотримав 10 млрд гривень навіть з коригуваннями по COVID-19

Найпопулярніше за тиждень