На Полтавщині засудили до двох років в’язниці жінку, яка втопила дитину в помийному відрі

На Полтавщині засудили до двох років в’язниці жінку, яка втопила дитину в помийному відрі
Читать на русском

Проживши щонайменше 10 хвилин, немовля померло через механічну асфіксію внаслідок утоплення.

На Полтавщині до двох років в’язниці засудили молоду жінку, яка втопила у помийному відрі дитину. Сама подія мала місце бути у грудні минулого року.

Про це APnews пише з посиланням на прокуратуру регіону.

Так, за даними справи, жителька Краснолуцької територіальної громади народила живу, здорову дівчинку вагою понад 2,6 кг і втопила у хатньому відрі з помиями. Згодом батьки породіллі викликали лікаря та повідомили, що дитина померла під час пологів.

Проте прокурори на суді довели, що ці свідчення неправдиві. Зокрема, що будучи вагітною, жінка перебувала на обліку у лікаря, але вирішила народжувати вдома, тобто відмовилася від медичної допомоги, свідомо допускаючи можливість суспільно небезпечних наслідків.

Окрім цього, після пологів вона не вжила жодних заходів для врятування дитини. Проживши щонайменше 10 хвилин, немовля померло через механічну асфіксію внаслідок утоплення.

Свою вину у скоєному породілля визнавала частково, стверджуючи, що смерть доньки сталася через необережність, проте у судовому засіданні на підставі зібраних доказів розкаялася та попросила суворо її не карати.

Судом 21-річну жінку визнано винною за ст. 117 КК України (умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів) та позбавлено волі на 2 роки. Обвинувачену взято під варту в залі суду.

Раніше APnews писав, що тільки цього року мінімум десяток жінок навмисне вбили своїх новонароджених малюків - викинувши або завдавши їм травм.

Новини партнерів

У ресторані Києва два іноземці порізали чоловіків, які заступилися за жінок: їм оголосили підозру
Закон Зеленського про допуск іноземців до участі у навчаннях: в Україну зайдуть до 19000 військових з озброєнням і технікою

Найпопулярніше за тиждень