На окупованому Донбасі дев'ятеро гірників загинули через обрив тросу у шахті

На окупованому Донбасі дев'ятеро гірників загинули через обрив тросу у шахті
Читать на русском

Аварія сталася через раптовий обрив тросу, за допомогою якого робітники спускалися в шахту.

На окупованій території Луганської області, в Довжанському районі, сталася аварія на шахті "Червоний партизан", в результаті чого дев'ятеро гірників загинули і 19 постраждали.

Про це повідомив правозахисник Павло Лисянський у Facebook, який і сам колись був шахтарем, передає APnews.

Зазначається, що трагічний інцидент стався у понеділок, 6 вересня.

Аварія сталася через раптовий обрив тросу, за допомогою якого робітники спускалися в шахту. В результаті події є жертви і постраждалі.

"Основна причина того, що сталося, - це зношеність транспортного каната, систематичні перевантаження під час перевезення людей в шахтному стовбурі, несправність системи безпеки при аваріях у вертикальних стволах при транспортуванні людей і вантажів. Мав спрацювати так званий парашут, який би запобіг трагедії", - зазначив правозахисник.

Наслідки трагедії ліквідовують співробітники так званого "МНС ЛНР" на шахті "Червоний партизан".

За словами Лисянського, в шахтній кліті знаходилось 25 осіб, що перевищує допустиму кількість в два рази. Допускається не більше 12 осіб.

"За інформацією з профспілкових джерел ОРЛО, на шахті т.ч. економили електрику, щоб не пускати шахтну кліть двічі, і не витрачати електрику, для цього набивали шахтну кліть до відмови", - заявив він.

Як повідомляв APnews, число загиблих в результаті вибуху на шахті в Покровському зросла до шести. У Донецькій області у серпні було оголошено траур.

Новини партнерів

За добу святкування Рош га-Шана в Умані поліція відкрила три справи, одна стосується наркотиків
Україна буде домовлятися з МВФ про новий транш

Найпопулярніше за тиждень