На Львівщині невідомі забудовують культурну пам'ятку: районна влада не реагує

На Львівщині невідомі забудовують культурну пам'ятку: районна влада не реагує
Читать на русском

Впритул до пам’ятки «Стільське Городище» вже зробили насип, бетонні сходи та встановили сакральну споруду

В селі Дуброва Львівської області місцеві жителі та активісти вимагають зупинити будівельні роботи біля Стільського Городища. Там проводять масштабні насипи грунту та встановлюють фігуру Божої Матері. Про це APnews повідомляє з посиланням на пост группи регіону “Львівське опілля” у Facebook.

Зазначається, що роботи ведуться вже два тижні, і вони не є санкціонованими ані місцевою ОТГ, ані відповідальними за збереження історичної спадщини органами обласної влади. При цьому, жодної реакції з боку обласної влади немає.

Львівський активіст Володимир Беньо зробив фото 3 квітня, де видно, що впритул до пам’ятки вже зробили насип, бетонні сходи та встановили сакральну споруду.

“Ми не проти нових сакральних об’єктів, проте такі об’єкти не повинні знищувати історичну спадщину України. Ми здивовані, що органи, які повинні контролювати збереження пам’яток – не втрутилися протягом двох тижнів та не реагують зараз. І вимагаємо розслідування, реакції та збереження унікального вигляду пам’ятки”, - зазначили у “Львівському опіллі”.

Зазначимо, що «Стільське Городище» - це пам'ятка археології національного значення, яка у 2015 році набула статусу історико-культурного заповідника. Це прадавня батьківщина сучасної Хорватії, тут вирувало життя у VIII-X столітті. Зберегти вдалося чимало пам’яток: скелі, печера, підземні лабіринти. Археологи досліджують територію понад 30 років. За даними досліджень, площа становила 250 гектарів.

Редакція APnews звернулася за офіційним коментарем до прес-служби Львівської ОДА. Нам повідомили, що про ситуацію вже знають. На питання, що саме та хто робить забудову, пообіцяли відповісти найближчим часом.

На Львівщині невідомі забудовують культурну пам'ятку: районна влада не реагує

Раніше APnews писав, у Львівській області закрили населений пункт через спалах коронавірусу.

Новини партнерів

ПриватБанк прийняв рішення про продовження пільгового режиму для переказів з Польщі
Сервіс доставки їжі Uber Eats йде з України

Найпопулярніше за тиждень