Ще один лайнер з десятками українців охопила епідемія коронавірусу

Фото: лайнер Grand Princess
Читать на русском

Інформація щодо можливої наявності громадян України серед інфікованих осіб з'ясовується.

За інформацією Держдепу США, на борту круїзного лайнера Grand Princess, де виявили коронавірус, перебуває 49 громадян України. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Генеральне консульство України в Сан-Франциско зараз з’ясовує інформацію щодо наявності громадян України серед інфікованих коронавірусом осіб.

«Компетентними органами штату Каліфорнія було прийнято рішення щодо перевірки пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок, оскільки померла особа відпочивала у лютому місяці на цьому судні. У зв’язку із цим, місцевою владою було прийнято рішення щодо тимчасової заборони на вхід до гавані Сан-Франциско вказаного судна. Гелікоптерами берегової охорони США на борт лайнера було доставлено тести на Covid-19 з метою перевірки усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції», — йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

У МЗС зазначили, що нині Grand Princess залишається на рейді біля берегів Північної Каліфорнії. На борту судна перебуває 3500 осіб, громадяни 54 країн світу (1100 членів екіпажу, 2400 пасажирів).

Як повідомляв APnews раніше, в ЄС очікується сплеск числа випадків зараження коронавірусом.

Новини партнерів

Коронавірус в Україні: 16 зразків показали негативний результат
Екс-міністерка Новосад підготувала "шпаргалку" для майбутнього глави Міносвіти

Найпопулярніше за тиждень