На кордоні Киргизії і Таджикистану сталася стрілянина. Відео

На кордоні Киргизії і Таджикистану сталася стрілянина. Відео
Читать на русском

Обидві країни звинувачують одна одну у відкритті вогню.

На кордоні Киргизії і Таджикистану сталася перестрілка між прикордонниками. В результаті зіткнень поранення отримали від чотирьох до восьми чоловік. Про це APnews повідомляє з посиланням на Інтерфакс.

За наявною інформацією, інцидент стався на спірній ділянці кордону - в районі водорозподільного пункту "Головний" в верхів'ях річки Ісфара. Хто саме зі сторін першим відкрив вогонь - сказати важко, оскільки представники Киргизії і Таджикистану звинувачують в ескалації конфлікту один одного в районі міста Ісфара.

Так, за словами заступника глави Баткенській області Киргизії Маруфхана Тулаєва таджицька сторона відкрила вогонь, після чого киргизькі силовики почали стріляти. "Ситуація на киргизько-таджицькому кордоні вийшла з-під контролю", - повідомив Тулаєв.

У свою чергу прес-центр прикордонних військ Державного комітету національної безпеки (ДКНБ) Таджикистану виступив із заявою, в якій стверджує, що це військові Киргизії відкрили вогонь по таджицьким прикордонникам.

За даними ЗМІ, до місця конфлікту вже стягується важка військова техніка. А поранені в результаті перестрілки доставляються в найближчі лікарні. Також в мережі з'явилися відео, на яких добре чути шквальний вогонь.

Раніше APnews писав, що за даними ФСБ, троє озброєних невідомих намагалися перетнути кордон України і РФ - один з них убитий. У свою чергу в МВС заявили, що "не чули" про перестрілку на кордоні України і РФ.

Новини партнерів

У Києві загорівся автобус з людьми, всю вулицю огорнув густий дим, - відео
Негативний тест та концентратор: в Україні змінили правила виписки пацієнтів з COVID-19

Найпопулярніше за тиждень