На Кіровоградщині зловмисники погрожували фізичною розправою фермеру через несплату неіснуючого боргу

На Кіровоградщині зловмисники погрожували фізичною розправою фермеру через несплату неіснуючого боргу
Читать на русском

Обом особам повідомлено про підозру.

У Кіровоградській області поліція заблокувала злочинну діяльність групи осіб, яких підозрюють у вимаганні від фермера 30 тисяч доларів неіснуючого боргу або земельних ділянок.

Про це APnews повідомляє з посиланням на відділ комунікації ГУНП в області.

"Працівниками відділу детективів, спільно зі співробітниками Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом прокуратури області, у рамках розслідування кримінального провадження, задокументовано протиправні дії осіб, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали у місцевого жителя, в розрахунок за неіснуючий борг, передати грошові кошти у сумі 30 тисяч доларів США або земельні ділянки", - зазначили у поліції.

Зазначається, що події відбувалися на території Онуфріївського району.

Так, 48-річний громадянин, разом зі своїми спільниками, заблокували автомобіль 41-річного місцевого фермера неподалік одного з кафе. Згодом на адресу потерпілого та його дружини зловмисники погрожували фізичною розправою у разі, якщо чоловік не віддасть визначену ними суму коштів готівкою або ж передасть в оренду на 30 років за заниженою вартістю земельні ділянки, площею 15 гектарів.

Зазначається, що в результаті проведених заходів вимагачів затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України.

"Обом особам повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України "Вимагання". Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв APnews, СБУ накрила групу, яка збувала десятки мільйонів фальшивих грошей.

Новини партнерів

Клімат змінюється: метеоролог розповіла про страшні наслідки для України
У Києві поліція хором з оркестром заспівала «Щедрик», - яскраве відео

Найпопулярніше за тиждень