На Київщині під час евакуації, окупанти обстріляли колону з танків, двоє поліцейських загинули

На Київщині під час евакуації, окупанти обстріляли колону з танків, двоє поліцейських загинули
Читать на русском

Окупанти, прикриваючись «зеленими коридорами», здійснюють передислокацію своїх сил і техніки.

Всі рятувальні операції на Київщині пройшли під вогнем ворога. Про це повідомив начальник Поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«У Київській області, яка тимчасово окупована, розташована велика кількість лікарень, шкіл та дитячих садків. Щоб врятувати людей від пекла війни, всі органи державної влади намагалися вивезти якомога більшу кількість громадян. Але російські окупанти не давали такої можливості. Під час евакуації людей у Бучанському районі окупанти обстрілювали евакуаційні колони танками. Один поліцейський загинув, ще один поранений. Така ж ситуація склалася і в Ірпені, коли в службовий автомобіль поліції потрапив снаряд «Граду». Лише зараз вдалося забрати тіло поліцейського», - заявив Нєбитов.

Він наголосив, що після вдалої атаки ЗСУ на напрямку Ірпінь, Гостомель та Немішаєве, був проведений ефективний артилерійський удар, який дав змогу просунутись вперед українським військовим. Саме там зараз і тривають найактивніші бойові дії.

«Ми фіксуємо, що переможний настрій у російських солдат давно зник, бо Збройні Сили та весь силовий блок, за активної підтримки громадян працює над тим, щоб знищувати якомога більше продовольчих поставок для окупанта. На Київщині спостерігається партизанський рух», - сказав він.

Нєбитов наголосив, що вулиці міст і сіл на Київщини наразі усипані тілами як місцевих жителів, так і окупантів.

Раніше APnews повідомляв, що внаслідок обстрілу у Києві стався обвал у житловому будинку в Шевченківському районі.

Новини партнерів

Миколаїв очистять від білбордів, щоб пустити їх на протитанкові їжаки
У Чернігові з-під завалів зруйнованого гуртожитку витягли тіла п'ятьох людей. Троє з них – діти (Фото)

Найпопулярніше за тиждень