На тлі протестів у Киргизстані зник президент - країна закриває кордони

На тлі протестів у Киргизстані  зник президент - країна закриває кордони
Читать на русском

Пропав також і прем'єр-міністр Кубатбек Боронов

На тлі протестів в Киргизстані зник президент Сооронбай Жеенбеков і прем'єр-міністр Кубатбек Боронов. Їх місцезнаходження на сьогоднішній момент невідомо. З метою безпеки в країні прийнято рішення закрити кордон.

Про це APnews пише з посиланням на заяву заступника глави Ради безпеки Кигистану Омурбека Суваналієва в коментарі "Інтерфаксу".

За його словами, перші особи країни не з'являлися на публіці з початку протестних акцій. В інтернеті з'являлися кілька звернень президента, але де і коли вони записані, невідомо.

"Посадові особи, які покинули робочі місця, знаходяться в конспіративних місцях. Сказати точно, де, ми не можемо, багато хто з них ховається. Частина з них працює віддалено і у відставку не подавали. Таких реваншистів досить багато, що може привести до великих сутичок", - зазначив Суваналієв.

Він зазначив, що політична ситуація в Киргизстані залишається напруженою, політичні партії не можуть домовитися, але вони повинні сісти за стіл переговорів, щоб не дестабілізувати ситуацію.

Нагадаємо, 5 жовтня, на наступний день після оголошення результатів парламентських виборів, в Киргизстані почалися акції протесту тих, хто не визнав підсумки голосування. Протестанти захопили Білий дім, правоохоронці силою розганяли демонстрантів. За даними Міністерства охорони здоров'я республіки, в результаті протестів постраждали більше тисячі людей, один від отриманих травм помер.

Вже 6 жовтня ЦВК скасувала результати парламентських виборів.

APnews також писав, що на тлі масових протестів в Бішкеку парламент запустив процедуру імпічменту президенту.

Читайте також:
У Киргизії - революція, в Білорусі - карнавал. Політолог пояснив, чому в країнах СНД спалахнули масові протести

Новини партнерів

Поліцейського, через якого в США почався "Чорний Майдан", відпустили під заставу
Фонду боротьби з коронавірусом у 2021 році не буде, - Разумков

Найпопулярніше за тиждень