МЗС пояснило, чому угорського політика не пустили до України

МЗС пояснило, чому угорського політика не пустили до України
Читать на русском

Сайт угорської меншини Karpatalja поширив заяву угорського консула Ласло Куті про те, що Київ нібито відмовився зробити виняток для урядової делегації з Будапешта

Секретар Канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Янош Потапа не зміг потрапити в Україну для того, щоб взяти участь у відкритті школи у Закарпатській області цього тижня через закриття українського кордону для іноземців. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

"Неможливість в'їзду пов'язана з введеними урядом України обмеженнями на в'їзд іноземців у контексті протидії пандемії коронавірусу, що добре відомо угорській стороні й не носить політичного характеру", - йдеться у повідомленні.

До цього сайт угорської меншини Karpatalja поширив заяву угорського консула Ласло Куті про те, що Київ нібито відмовився зробити виняток для урядової делегації з Будапешта та пропустити її в Україну.

"Така риторика дипломата свідчить про неповагу до законів країни перебування і свідомо вводить в оману громадськість, не сприяючи нормалізації українсько-угорських відносин. Ми очікуємо, що будуть зроблені відповідні висновки", - підкреслили в МЗС.

Як повідомляв APnews раніше, Угорщина з 1 вересня закриває кордони для іноземців через другу хвилю пандемії коронавірусу у країні.

Новини партнерів

В Україні новий антирекорд: за добу виявили майже 2,9 тисячі нових випадків коронавірусу
Опалювальний сезон опинився під загрозою у понад 60 містах

Найпопулярніше за тиждень