МЗС Польщі та батько Протасевича заявили про побиття журналіста у білоруській в'язниці

МЗС Польщі та батько Протасевича заявили про побиття журналіста у білоруській в'язниці
Читать на русском

Польське МЗС налагодило контакт з родичами Протасевича, які не знають про стан його здоров'я.

У Міністерстві закордонних справ Польщі переконані, що затриманого журналіста і співзасновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича били у білоруській в'язниці. Таких висновків дійшов заступник голови МЗС Польщі Павло Яблонський побачивши відео з допиту Протасевича.

Про це Яблонський сказав в ефірі "Польського радіо", передає APnews.

За його словами, польське МЗС налагодило контакт з родичами Протасевича, які не знають про стан його здоров'я.

"На записі видно, що щодо нього застосовувалося насильство, видно сліди побоїв. Видно, що щодо нього порушувалися права людини", - наголосив Яблонський.

Зазначається, що раніше матір журналіста заявляла, що він потрапив до лікарні, однак білоруське Міністерство внутрішніх справ заявило, що із затриманим опозиціонером все гаразд і він у СІЗО.

Одразу після цього в мережі з'явилося відео, на якому Протасевич спростовує інформацію про проблеми зі здоров'ям. Також він заявляв, що співпрацює з білоруськими правоохоронцями і дає свідчення.

При цьому батько Протасевича також заявив, що його син на опублікованому відео заляканий і сильно хвилюється, передає The Insider. Дмитро Протасевич допустив, що його сина перед записом били.

"Це не його слова, він заляканий і сильно хвилюється. Думаю, що його били. На лівій стороні начебто замазане гримом, ніс в пудрі, можливо, зламаний, і ліва сторона обличчя", - сказав батько опозиціонера.

Як повідомляв APnews, у редакції Nexta заявили про хвилю погроз після затримання Протасевича у Мінську.

Новини партнерів

Вартість землі після відкриття ринку підскочить мінімум в два рази, - Шмигаль
Чемпіонський бій Усик - Джошуа планують провести на стадіоні "Уемблі" в Лондоні

Найпопулярніше за тиждень