МЗС назвало п'ять країн, з якими Україна має отримати безвіз у 2021 році

МЗС назвало п'ять країн, з якими Україна має отримати безвіз у 2021 році
Ексклюзив
Читать на русском

Станом на січень 2021 року громадяни України можуть в’їжджати у спрощеному порядку до понад 144 держав світу

Географія “безвізу” України щороку розширюється, і 2021 не має стати виключенням, незважаючи на пандемію. Так, у Міністерстві закордонних справ розповіли, з якими країнами у короткостроковій перспективі Україна встановить режим безвізу.

Інформацію APnews отримав у відповідь на офіційний запит редакції.

Так, станом на січень 2021 року громадяни України можуть в’їжджати у спрощеному порядку до понад 144 держав світу:

  • без віз – до 90 держав (з них для безвізового в’їзду до 34 європейських країн потрібен біометричний закордонний паспорт, до 2 держав (Грузія та Туреччина) для подорожей можна використовувати біометричну паспортну ID-картку);
  • до 54 держав – за спрощеною процедурою (е-віза та/або віза по прибуттю).

У МЗС розповіли, що найближчим часом список поповниться Гренадою. З урядом цієї країни вже було укладено відповідний договір, у 2021 році він має набрати чинності.

Нагадаємо, ще 16 липня 2020 Кабмін та Уряд Гренади підписали взаємну угоду про скасування візових вимог, положеннями якої запроваджуються взаємні безвізові поїздки громадян України та Гренади з метою туризму або здійснення неоплачуваної діяльності строком до 90 днів протягом 180 днів. У МЗС пояснили, що угода набере чинності після завершення виконання гренадською стороною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання Угодою чинності.

Крім Гренади, очікується повідомлення контрагентів про виконання відповідних формальностей, необхідних для набрання чинності укладеними у 2019-2020 роках «безвізових» договорів з:

  • Урядом Монголії - про взаємне скасування віз. Угода була укладена 08 листопада 2019 року, якою передбачається безвізовий режим взаємних поїздок громадян країн строком до 90 днів протягом 180 днів для будь-якої мети в’їзду;
  • Урядом Сент-Вінсент і Гренадін - про взаємне скасування візових вимог. Договір було підписано 25 листопада 2020 року, положення безвізу ті самі, що й у випадку з Монголією.

Крім того, у МЗС розповіли, що наразі готуються до укладення міжнародні договори України про запровадження безвізових поїздок громадян з Індонезією та Перу.

Зауважили, що Індонезія, Перу та Сент-Вінсент і Гренадін в односторонньому порядку скасували візові вимоги для громадян низки держав (у тому числі й для України), якщо вони мають намір відвідати ці держави з тією чи іншою метою. У даному випадку укладення міжнародних договорів про встановлення безвізу дозволить “зафіксувати це на взаємній та постійній основі, з максимальним строком перебування та для всіх цілей поїздок”.

МЗС назвало п'ять країн, з якими Україна має отримати безвіз у 2021 році
МЗС назвало п'ять країн, з якими Україна має отримати безвіз у 2021 році
Читайте також:

Новини партнерів

Годувала м'ясом собак: в центрі Харкова мати ростила дітей серед сміття та тарганів
Першими космічними туристами, які полетять на МКС на кораблі Маска, стануть два бізнесмени та інвестор

Найпопулярніше за тиждень