"Музика приходить сама". ТОП-5 саундтреків Енніо Морріконе, які ви точно чули

"Музика приходить сама". ТОП-5 саундтреків Енніо Морріконе, які ви точно чули
Читать на русском

Морріконе є автором саундтреків до сотень фільмів, він відзначений двома преміями Оскар

Легендарний італійський композитор Енніо Морріконе помер в понеділок, 6 липня, в клініці в Римі через наслідки падіння.

Морріконе є автором саундтреків до сотень фільмів. Він відзначений двома преміями Оскар - за видатні заслуги в кінематографі і за кращу музику - до "Мерзенної вісімки". Також Морріконе - дев'ятиразовий лауреат національної кінопремії Італії Давид ді Донателло за кращу музику до фільму, триразовий лауреат премії Золотий глобус, шестиразовий лауреат премії BAFTA і багатьох інших.

Редакція APnews пропонує згадати найкращі хіти Морріконе в день його смерті.

Композитор написав саундтрек до стрічки "Мерзенна вісімка" Квентіна Тарантіно, за який отримав Оскар і Золотий глобус. Всього Морріконе написав 50 хвилин оригінальної музики для фільму.

Ще одним саундтреком, що приніс композиторові Золотий глобус, став супровід до фільму "Легенда про піаніста". Морріконе написав 29 треків до стрічки.

Саундтрек до фільму "Місія" був номінований на премію Оскар в 1986 році і отримав Золотий глобус за найкращий оригінальний результат і премію BAFTA за кращу музику. Музику з фільму використовували під час Зимових Олімпійських ігор 2002 року в Солт-Лейк-Сіті.

Композиція Морріконе Chi Mai звучала у фільмах "Професіонал", "Магдалена", "Зустріч", а також в декількох серіалах. Композиція досягла другої позиції в UK Singles Chart в 1981 році.

Одним з найпопулярніших саундтреків також є композиція до фільму "Одного разу в Америці". Альбом саундтрека був випущений в 1984 році.

Морріконе розповідав, що отримуючи замовлення, він спочатку обговорював з режисером задум майбутнього фільму, а потім, "не чекаючи натхнення, просто сідав і працював, музика приходить сама". У композиціях він часто використовував нестандартні поєднання інструментів, а також різні звуки. На рахунку композитора 27 золотих і сім платинових дисків.

Як повідомляв APnews раніше, у понеділок, 6 липня, помер італійський композитор Енніо Морріконе.

Новини партнерів

Серед заарештованих в Греції українців виявилася бабуся з двома онуками
Долар по 29 або злив резерву: що буде з курсом гривні після відставки глави Нацбанку

Найпопулярніше за тиждень