Мураєв порівняв бажання анулювати ліцензію телеканалу "НАШ" з бажанням ОП прибрати Разумкова

Мураєв порівняв бажання анулювати ліцензію телеканалу "НАШ" з бажанням ОП прибрати Разумкова
Ексклюзив
Читать на русском

Всі медіа, які не підкоряються Подоляку і Єрмаку підлягають закриттю, зазначив екс-нардеп.

Позов Нацради з питань телебачення і радіо з вимогою анулювати ліцензію телеканалу "НАШ" - це спроба очистити медіа від незалежних ЗМІ. Про це в ексклюзивному коментарі APnews заявив екс-нардеп і лідер політичної партії "Наші" Євгеній Мураєв.

Зокрема, він зазначив, що Окружний адміністративний суд Києва вже відкрив провадження за позовом Нацради. Причому засідання буде проходити в письмовому режимі. Це, за словами Мураєва, означає, що телеканал не зможе себе нормально представляти. Однак все одно "НАШ" доводитиме свою юридичну позицію. Тим більше, що вона на 100% законна.

"Але ми знаємо, що Офіс президента тисне безпосередньо на суддів. Я думаю, що будуть апеляції, і не тільки вони. Будемо захищати свою позицію", - зазначив Мураєв.

Водночас колишній народний депутат впевнений, що причина у такого позову всього одна - і досить проста. Зачистити "медіа-поляну" від незалежних ЗМІ.

"Причина проста - непідконтрольні медіа, які мають альтернативну точку зору і не підкоряються Подоляку, Єрмаку і всім іншим - вони підлягають закриттю. Це єдиний привід. Тому що насправді у каналу дуже зважена інформаційна політика - він не обслуговує нічиї політичні інтереси, дає рівні майданчик і доступ. У цьому можна самим переконатися ", - упевнений Мураєв.

В цьому відношенні позиції політиків (можлива зміна Разумкова у Верховній Раді) і суддів - абсолютно такі ж "неміцні".

"І зараз зміна Разумкова у Верховній Раді - це те ж саме. Все, що не чує ОП, підлягає ліквідації. Неважливо - Конституційний суд, Верховний суд, Окружний суд - там же в Раді є законопроект Зеленського про розпуск ОАСК. Тому всіх суддів шантажують, що цей закон буде проголосований. Диктатура, авторитаризм - ніхто, звичайно, цього не очікував від команди веселих та кмітливих. Тепер пожинаємо плоди", - зазначив екс-нардеп.

Раніше APnews повідомляв, що Нацрада вже оштрафувала телеканал "НАШ" на 500 000 гривень за висловлювання гостей. Більш того, тоді регулятор пригрозив анулювати ліцензію телеканалу.

Новини партнерів

На Дніпропетровщині заблокували підпільний спиртзавод, який виробляв сотні тонн фальсифікату
У Житомирі вибухнула і загорілася 200-літрова бочка на підприємстві, троє осіб постраждали

Найпопулярніше за тиждень