Філарет: Паски можна святити в магазинах і пекарнях, а перед телевізором - ні

Філарет: Паски можна святити в магазинах і пекарнях, а перед телевізором - ні
Читать на русском

Філарет пояснив, що священики й раніше освячували паски для того, щоб надіслати їх до військових частин

Патріарх Православної церкви України Філарет пояснив, як буде відбуватись освячення пасок на Великдень. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Філарета в ефірі телеканалу ZIK.

"Святити паски ми будемо, але будемо святить окремо кожного, щоб вони не стояли великими якимось групами і натовпами. Ми будемо розумно підходити до освячення пасок, щоб не розповсюджувати коронавірус", - зазначив патріарх.

На уточнювальне питання, чи можна освятити паски масово, чи треба кожній людині йти до церкви, Філарет пояснив, що священики й раніше освячували паски для того, щоб надіслати їх до військових частин, тому це не забороняється.

"Можуть освятити в магазинах чи в пекарнях, можуть освятити і потім ці паски уже роздавати чи продавати. Так само, як церква освячує паски напередодні Христова Воскресіння і відправляє у військові частини. Ми ж освячуєм і відправляєм. Так може і пекарня: можна освятити і продавати уже освячені, тобто є різні засоби, щоб задовольнити релігійні потреби віруючих", - підкреслив патріарх ПЦУ.

Також Філарет вказав, що перед телевізором паски освячувати неможливо, це треба робити в якомусь місці.

"Біля телевізора освячувати паски неможливо. Освячувати треба в якомусь місці, як я говорив, чи то в магазині, чи то в пекарні, чи то в храмі. Не натовпом, але перед телевізором освячувати паски неможливо", - уточнив він.

Як повідомляв APnews раніше, в УПЦ заявили, що не закриватимуть церкви на Великдень, так як вважають це злочином.

Новини партнерів

Самостійно лікувався парацетомолом: у Запоріжжі зафіксована перша смерть від коронавірусу
Вибухи і пожежа на електростанції в Києві: що там відбулося насправді. Фото та відео з місця

Найпопулярніше за тиждень