Можуть тільки посилювати карантин: Степанов заявив, що місцева влада не має права пом'якшувати обмеження

Можуть тільки посилювати карантин: Степанов заявив, що місцева влада не має права пом'якшувати обмеження
Читать на русском

В Україні чітко встановлений алгоритм належності до тієї чи іншої адміністративної одиниці (міста або району) до різних рівнів епідеміологічної небезпеки

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що органи місцевої влади можуть тільки посилювати протиепідемічні обмеження, а рішення про ослаблення карантину приймає центральна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Степанова під час брифінгу.

Він зазначив, що в Україні чітко встановлений алгоритм належності до тієї чи іншої адміністративної одиниці (міста або району) до різних рівнів епідеміологічної небезпеки.

"Повноваження щодо встановлення цих обмежень знаходяться виключно у центральної комісії ТЕБ та НС, яка і визначає вже різний рівень небезпеки. Тому те, що стосується органів місцевої влади, відповідно до їх повноважень, вони можуть тільки посилювати ті чи інші епідеміологічні обмеження, але ні в якому разі не пом'якшувати", - підкреслив Степанов.

Як повідомляв APnews раніше, глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що в червону карантинну зону увійшли Луцьк, Тернопіль та частина Чернівецької області.

Також писали, що влада Тернополя і Луцька відмовилися посилювати карантин на вимогу МОЗ.

Новини партнерів

"Син мене врятував": побита у потязі дівчина розповіла, як втекла від нападника
У Києві затримали 50-річного педофіла під час сексу в автомобілі з 13-літнім хлопчиком

Найпопулярніше за тиждень