Можливий розрив зв'язків України з Донбасом: у Кремлі прокоментували заяву Зеленського

Можливий розрив зв'язків України з Донбасом: у Кремлі прокоментували заяву Зеленського
Читать на русском

У Кремлі вважають, що окуповані регіони Донбасу "відторгнуті" українською державою.

Український глава Володимир Зеленський заявив, що не виключає "повного розриву відносин" з ОРДЛО, якщо інші плани врегулювання конфлікту не спрацюють. У Кремлі різко відреагували зазначивши, що де-факто відносини й так розірвані.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Як заявив Пєсков, йому важко коментувати подібні заяви президента України. На думку уряду Росії, Україна давно відмовилася від окупованих територій Донбасу.

"Поки ми можемо констатувати, що, власне, всі зв'язки де-факто і так розірвані. Ці регіони "відторгнуті" українською державою. Якщо мова йде про формалізацію цього процесу, цієї ситуації й надання їй характеру де-юре, зрозуміло, тут можемо тільки висловити співчуття", — заявив прессекретар Путіна.

Варто відзначити, що на думку Володимира Зеленського, питання про повний розрив відносин з ОРДЛО повинен бути винесений на всеукраїнський референдум. Попри те, що глава держави допускає провал переговорів, він зазначив, що влада працює над поверненням територій. Він підкреслив, варіант зі "стіною" є чи не останнім, до якого можуть вдатися в разі потреби.

"Якщо у нас не вийде будь-яких альтернативних домовленостей з США, з Росією, окремо з Європою і паралельно "нормандський формат" - якщо все це не вдасться, то про "стіну" буде голосувати народ України", — сказав Володимир Зеленський.

Раніше APnews повідомляв, Зеленський розповів про підготовку зустрічі з Путіним.

Новини партнерів

В Україні з'явиться "школа супергероїв" за 65 млн гривень: у МОН розкрили подробиці
На Одещині затримали творців 300 порносайтів: вони розміщували контент з дітьми

Найпопулярніше за тиждень