МОЗ у тестовому режимі запускає електронні лікарняні

МОЗ у тестовому режимі запускає електронні лікарняні
Читать на русском

Поки що електронні лікарняні функціонуватимуть у тестовому режимі на базі сервісу Пенсійного фонду.

Міністерство охорони здоров’я України запускає електронні лікарняні.

Про це повідомляє APnews з посиланням заяву заступника глави МОЗ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізацій Ярослава Кучера.

За його словами, поки що електронні лікарняні функціонуватимуть у тестовому режимі на базі сервісу Пенсійного фонду.

"В електронній системі охорони здоров’я розробляється базовий функціонал електронних медичних висновків... Це скоротить час, надасть нам зручність і дозволить далі працювати з цією інформацією. Один з таких висновків – тимчасові листки непрацездатності (лікарняні)", – наголосив Кучер.

Наразі триває підготовка нормативно-правових актів, що має забезпечити роботу електронних лікарняних. Він також зазначив, що такі документи запускатимуться у два етапи.

Також зазначається, що в ПФУ вже розробили на сайті веб-інтерфейс. З цією функцією лікар за допомогою цифрового електронного підпису зможе вносити дані про пацієнта, його тимчасову непрацездатність. Для всіх служб ця інформація буде "підтягуватися" з бази даних фонду.

"Перевага в тому, що це вже розроблено, немає додаткового навантаження на основний компонент eHealth, і це дозволить запустити електронні лікарняні до кінця літа", – констатував він.

Щоб протестувати систему, медзаклади можуть зареєструватися до 15:00 10 липня. Вже після відпрацювання технічних моментів, отримання зворотного зв’язку відбудеться перехід до фінального затвердження нормативних документів і запуску електронних лікарняних.

Зазначається, що паралельно розробляється цільова модель електронних лікарняних, яка буде працювати в eHealth. Її мають запустити в Україні на початку 2021 року.

"Вона полягає в тому, що коли в базі даних eHealth є дані про пацієнта, лікар зможе виписувати е-лікарняні з мінімальною кількістю дій", – підсумував Кучер.

Як повідомляв APnews, МОЗ введе новий коефіцієнт для лікарів.

Новини партнерів

Шахов: "плівки Деркача" можуть бути витівками пранкерів
"Вбитого" в Україні журналіста Аркадія Бабченко в Росії внесли до списку терористів

Найпопулярніше за тиждень