МОЗ планує доручити регіонам підготувати 15 тисяч додаткових ліжок через коронавірус

МОЗ планує доручити регіонам підготувати 15 тисяч додаткових ліжок через коронавірус
Читать на русском

Степанов додав, що в деяких регіонах завантаженість ліжок перевищила 66%

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ доручить регіонах додатково підготувати 15 тисяч ліжок для пацієнтів з коронавірусом через зростання захворюваності. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Степанова на брифінгу.

"Найближчим часом МОЗ віддасть доручення на місцях крім 35 тис. ліжок, визначених під COVID-19, підготувати ще близько 15 тис. ліжок у зв'язку з ростом захворюваності. Крім цього, думаю, нам необхідно закупити додаткове обладнання, зокрема кисневі концентратори. Вважаю також, що ми будемо централізовано здійснювати закупівлю лікарських засобів", - сказав він.

Степанов додав, що в деяких регіонах завантаженість ліжок перевищила 66%.

"За попередній тиждень в Україні методом ПЛР здійснили 157,563 тис. Досліджень. До цього за тиждень було 124,929 тис. Тестувань. За тиждень виявили 16,853 тис. Хворих і госпіталізовано 2,838 тис. Осіб. Кількість госпіталізацій зростає, в деяких регіонах завантаженість ліжок понад 66%", - сказав глава МОЗ.

Як повідомляв APnews раніше, до кінця вересня медичні працівники отримають доплати до зарплат. Кабінет міністрів прийняв відповідне рішення на позачерговому засіданні 7 вересня.

Новини партнерів

Зеленський про обмін полоненими: "Україна своїх не кидає"
У Сирії понад 200 співробітників ООН захворіли на коронавірус

Найпопулярніше за тиждень