МОЗ не буде посилювати карантин на Великдень: Степанов розповів, як будемо святкувати

МОЗ не буде посилювати карантин на Великдень: Степанов розповів, як будемо святкувати
Читать на русском

За словами голови МОЗ, навіть Київ після 30 квітня, ймовірно, перейде до «жовтої зони»

Міністерство охорони здоров'я не буде вводити додаткових обмежень на Великдень. Але очільник відомства Максим Степанов підкреслив, що ці святкування все одно мають відбутися з дотриманням усіх правил безпеки.

Про це APnews пише з посиланням на його заяву.

"Розумію, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями. Попри те, що пік пандемії пройдено і навіть столиця після 30 квітня, ймовірно, перейде до «жовтої зони» – розслаблятися рано. Я не хочу, щоб одразу після свят у нас знову був сплеск захворюваності", - сказав Степанов.

Та закликав українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, уникати скупчень людей та святкувати у вузькому родинному колі. А церкву – створити всі умови для безпечного відвідування храмів вірянами.

"Маски - це не амулет – у кишені вона вас не захистить. Пам'ятайте, що COVID – атеїст, для нього немає свят, не дайте йому привід затьмарити світле Воскресіння Христове", - підкреслив голова МОЗ.

Раніше APnews писав, що Київ не зможе одразу "перестрибнути" до жовтої зони карантину. Про це заявив глава Держпродспоживслужби м. Києва Олег Рубан.

Новини партнерів

"Це виглядає смішно": у Зеленського відповіли Лукашенку на пораду "навчитися дипломатії"
Словаччина оголосила про висилку трьох дипломатів РФ: в Москві відреагували

Найпопулярніше за тиждень