МОЗ хоче "натравити" батьків школярів на вчителів-антивакцинаторів: "Прискорюйте ці речі"

МОЗ хоче "натравити" батьків школярів на вчителів-антивакцинаторів: "Прискорюйте ці речі"
Читать на русском

Кузін заявив, що популяризувати вакцинацію серед вчителів батьки можуть шляхом власного прикладу.

У МОЗ радять батькам в школах, на педагогічних радах, піднімати питання вакцинації вчителів. Необхідно це для того, щоб заклади освіти мали можливість працювати, коли в Україні посилять карантинні обмеження. Загальний рівень вакцинації серед педагогів має бути не нижчим за 80%.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає APnews.

"Батьки повинні ініціювати розгляд цього питання (вакцинації вчителів, - ред.) на батьківських зборах або на педагогічних радах... батьки можуть проактивно ініціювати і трошки прискорювати ці речі", - зазначив санлікар.

Батьки є частиною педагогічної ради, а тому можуть моніторити рівень охоплення вакцинованого персоналу навчального закладу, підкреслив Кузін.

"...Форсувати цей процес саме на педагогічних радах, тому що це керівний орган навчального закладу. Це, напевно, єдиний механізм, який можна проактивно використовувати", - додав санлікар.

Крім того, санлікар країни наголосив, що у деяких регіонах батьки власним прикладом стимулюють вчителів вакцинуватися: приходять в школу і пояснюють вчителям користь та безпеку вакцин.

Кузін також заявив, що популяризувати вакцинацію серед вчителів батьки можуть шляхом власного прикладу або за допомогою переговорів з керівником навчального закладу.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в Україні не будуть карати українців без щеплення від COVID-19, але доведеться здавати ПЛР-тести.

Новини партнерів

На ініціативу дружини президента по «реформі харчування в школах» витратили майже 500 млн грн
​Світовий банк виділить Україні 230 мільйонів доларів

Найпопулярніше за тиждень