Мовний омбудсмен висловився про скандал з 15-річною блогеркою з Києва

Мовний омбудсмен висловився про скандал з 15-річною блогеркою з Києва
Читать на русском

Всі публічні особи, які висловлюються негативно про українську мову, є звичайними інтернет-агітаторами, заявив Тарас Кремінь.

Уповноважений із захисту української мови Тарас Кремінь відреагував на мовні скандали, що розгорілися в останні час. Про це повідомляє APnews з посиланням на ефір "Україна 24".

Відповідаючи на питання журналіста, чи варто пробачити неповнолітнім негативні висловлювання про українську мову, омбудсмен заявив наступне:

«Українська незалежність незабаром відзначатиме своє 30-річчя, але питання русифікації всередині країни триває, але в дуже екзотичних формах. В умовах гібридної війни інформаційні протистояння були не тільки з суспільства на медіа, а й медіа сьогодні стали в окремих випадках дуже агресивними та антиукраїнськими».

Як уточнив Кремінь, публічні особи, які висловлюються негативно про українську мову, є звичайними інтернет-агітаторами.

«Те, що в соціальних мережах з'являються інтернет-агітатори, на прикладі окремих професорів нацуніверситету, або т.зв. флешмобів незадоволених російськомовних громадян, в даному випадку неповнолітніх, ми говоримо про факти вишуканих форм російської агресії у суспільстві. Соцмедіа не контролюються не сьогодні ні владою, ні суспільством, і неповнолітні, які мають низький рівень медіаграмотності, є заручниками», - додав омбудсмен.

Раніше APnews повідомляв, "так в *** всь мені ця українська мова!": 15-річна TikTok-блогер з Києва потрапила у мовної скандал, її внесли до "Миротворця".

Читайте також:

Новини партнерів

Рада наступного тижня збереться на позачергове засідання через Вітренко
У Рівненській області фельдшер 2 км ніс на спині пацієнта через снігові замети

Найпопулярніше за тиждень