Мосійчук: публічні звинувачення «Лубнигазу» у вибуху - спроба приховати крадіжку палива

Мосійчук: публічні звинувачення «Лубнигазу» у вибуху - спроба приховати крадіжку палива
Ексклюзив
Читать на русском

Екс-нардеп вважає, що звинувачуючи його у вигаданій “диверсії”, підприємство намагається помститися за його громадянську позицію.

Підприємство “Лубнигаз” своїми звинуваченнями намагається прикрити власні злочини, зокрема, незаконні врізки до газогону.

Про це в ексклюзивному коментарі APnews заявив народний депутат VIII скликання Ігор Мосійчук.

За словами екс-нардепа, “Лубнигаз” крадуть газ, який потім продають на нелегальних заправках. Крім того компанія дозволяє собі “відрізати” газ усім, хто змінює фірму постачальника.

“Звинувачуючи мене ПАТ «Лубнигаз» намагається прикрити власні злочини. Наприклад врізки до газогону через які крадуть газ та газолін і продають на нелегальних заправках.

А ще я активно підтримую земляків-лубенчан, які борються зі свавіллям «Лубнигаз», який відрізає газ всім хто змінює фірму постачальника, а ще встановив найбільші в Україні тарифи на споживання газу. Люди в Лубнах перекривали трасу Київ-Харків”, - заявив Мосійчук.

Також екс-нардеп заявив, що компанія знає про його громадянську позицію і намагається за неї помститися.

“Їм відомо, що я один з співкоординаторів страйкома, який наступного тижня готує всеукраїнську акцію протеста проти тарифів. Ці звинувачення - помста за мою громадянську позицію”, - зазначив він.

На запитання: “Звідки вам стало відомо про аварію на газопроводі?”, - Мосійчук відповів, що довідався від брата.

“Про вибух мені повідомив мій брат Антон який як і багато інших моїх родичів мешкає в Лубнах. Він був на роботі і як тільки пролунав вибух набрав мене і розповів”, - зазначив Мосійчук.

Це питання, до речі, турбувало АТ “Лубнигаз”, які через це і звинуватили Мосійчука у диверсії.

Також він додав, що не залишить ці звинувачення просто так і готує позов до суду.

“Мої юристи вже готують позов до суду і ми плануємо відсудити добрячу суму, яку я направлю на благодійні цілі в Лубнах”, - резюмував він.

Нагадаємо, у Полтавській області ввечері 9 січня стався потужний вибух магістрального газопроводу. Через вибух без газу залишилися 17 населених пунктів. За кілька годин після аварії оператор газотранспортних систем України заявив, що причиною потужного вибуху на магістральному газопроводі стала розгерметизація. Крім того додали, що “розслідування установить ймовірні причини аварійної ситуації, включно з можливістю диверсії”.

Як повідомляв APnews раніше, у вибуху газопроводу на Полтавщині звинуватили екс-нардепа Мосійчука.

Новини партнерів

Стала відома ймовірна причина падіння літака Boeing 737 в Індонезії
У Києві сталася серйозна ДТП з перекиданням авто, на місці багато медиків і поліції

Найпопулярніше за тиждень