У МВС пояснили, як «загубили» більше 100 злодіїв в законі і покарали винних

У МВС пояснили, як «загубили» більше 100 злодіїв в законі і покарали винних
Читать на русском

За словами очільника МВС, після виправлень помилок санкції будуть діяти "ще більш ефективно".

Очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський пояснив помилки у санкційному списку "злодіїв в законі". За його словами, після їх виправлення санкції будуть працювати ще ефективніше.

Про це APnews пише з посиланням на виступ Монастирського в Раді.

Він пояснив, що нікого від санкцій не звільнили. Просто при складанні відповідного списку були допущені технічні неточності у прізвищах, датах народження чи громадянстві.

"МВС було проведено оцінку виконання та були виявлені технічні зміни у прізвищах, зокрема, латиницею. Там де були певні букви, які не відповідали тим даним, які знаходяться в закордонних паспортах цих громадян. Десь була змінена або не відповідала дата народження, десь було вказане інше громадянство. Всього таких технічних виправлень було зроблено 108. Але в жодному випадку не було виключено цих осіб, кримінальних авторитетів, частина з яких "вори в законі", - сказав очільник МВС.

Додав, що після виправлень помилок санкції будуть діяти "ще більш активно та ефективно".

"Ці помилки вже були передані до Нацбанку та банківських установ для того, щоб були заблоковані відповідні рахунки цих осіб, якщо вони не були заблоковані через ці технічні неточності", - сказав Монастирський.

Та резюмував, що за самі помилки було звільнено низку відповідальних осіб, зокрема керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Раніше APnews писав, що в ОП звалили "помилку" в санкціях проти "злодіїв в законі" на співробітників МВС часів Авакова.

Новини партнерів

Нардеп Устинова розбила голову в Раді, їй викликали "швидку" – фото
На Карибах виловили аномальну гігантську змію невідомого виду. Відео

Найпопулярніше за тиждень