МОК скасував нагородження фігуристів на Олімпіаді-2022 через допінговий скандал

МОК скасував нагородження фігуристів на Олімпіаді-2022 через допінговий скандал
Читать на русском

Російська спортсменка Каміла Валієва при цьому зможе брати участь у індивідуальних змаганнях.

Міжнародний олімпійський комітеат вирішив не проводити церемонії нагородження для призерів змагань з фігурного катання на Олімпіаді в Пекіні. Це пов'язано зі скандалом через позитивну допінг-пробу російської спортсменки Каміли Валієвої.

Про це повідомляє APnews з посиланням на офіційний сайт МОК.

Своїм рішенням виконком не лише вирішив скасувати церемонію нагородження фігуристів у командному заліку, а й у жіночому одиночному катанні. Щоправда, це відбудеться лише якщо Валієва фінішує у трійці лідерів.

"В інтересах справедливості по відношенню до всіх спортсменів було б недоцільно проводити церемонію нагородження в командному заліку з фігурного катання під час Олімпійських ігор у Пекіні, оскільки в ньому братиме участь спортсмен, який, з одного боку, має позитивний результат допінг-проби А, але чиє порушення антидопінгових правил з іншого боку ще не встановлено", - заявили представники МОК.

При цьому у Міжнародному олімпійському комітеті зазначили, що організують "гідну церемонію нагородження" після закінчення розгляду справи Валієвої. Причому це відбудеться за погодженням з відповідними спортсменами та НОК.

Раніше APnews повідомляв, що на зимових Олімпійських іграх у Пекіні вибухнув гучний допінговий скандал. Допінг-проба 15-річної Каміли Валієвої виявилася позитивною.

Новини партнерів

Мене запевнили, що ризиків та загроз Україні немає - Резніков заявив про телефонну розмову з міністром оборони Білорусі
Нацполіція опублікувала інструкцію, як не натрапити на «токсичні відносини»

Найпопулярніше за тиждень