Місцеві еліти VS Великі дяді. Хто пройшов до другого туру і де будуть "воювати" Слуги народу за українців

Місцеві еліти VS Великі дяді. Хто пройшов до другого туру і де будуть "воювати" Слуги народу за українців
Читать на русском

Хто змагатиметься за крісло мера та чого очікувати від другого туру виборів, розбиралася редакція APnews.

В Україні вчора відбулися місцеві вибори, але багато кандидатів в мери не отримали необхідної підтримки від виборців, тому очікується другий тур. Очікувано, що він для кандидатів буде дуже запеклий, адже голоси виборців розподілилися несподівано.

Хто змагатиметься за крісло мера та чого очікувати від другого туру виборів, розбиралася редакція APnews.

Київ

У другий тур виборів міського голови столиці точно виходить чинний мер Віталій Кличко, щодо другого кандидата - поки незрозуміло.

Так, з “ударною” силою чинний голова Віталій Кличко набирає 47,8%. Однак, боротьба за друге місце теж цікава. Оскільки статистична похибка опитування 1%, в другий тур виборів може пройти представник “ОПЗЖ” Олександр Попов (8,6%), шоумен-вар’ят Сергій Притула (8,3%), або ж “Меррі Поппінс” по-українськи Ірина Верещук, яка попередньо набрала 8%.

Одеса

На виборах мера Одеси лідирує чинний міський голова Геннадій Труханов, якому неодноразово приписували громадянство РФ та погляди у неправильному напрямку. А на друге місце одесити поставили кандидата від "ОПЗЖ” Миколу Скорика.

Труханов згідно з екзит-полом набрав 34,6% голосів, Скорик – 17,7%. На третьому місці комік зі “Слуг народу”, якому балотуватися радив сам Зеленський, Олег Філімонов – 15,5%.

Харків

На виборах міського голови Харкова лідером став Геннадій Кернес. Мера, який лікується у Німеччині вже майже місяць, підтримали 57,9 % виборців. Водночас представник “ОПЗЖ” Олександр Фельдман отримав – 12,12%. А “слуга народу” Олексій Кучер – 11,98%. Цілком ймовірно, що другого туру виборів у Харкові може і не бути, адже Кернесу віддали понад 51% голосів.

Дніпро

У Дніпрі, як і у Харкові, у 1 турі виборів міського голови Дніпра лідирує чинний мер Борис Філатов, який під час пандемії завбачливо готував “місця для могил”. Він набрав 44.47% голосів. Його найближчий конкурент, Загід Краснов від партії "Громадська сила" – 14.44%, при цьому залишивши Олександра Вілкула позаду (11,27%). Варто зазначити, що “Слуги народу” у Дніпрі аж на 4-ій сходинці. Їх представник Сергій Риженко набрав всього 10.60%.

Кривий Ріг

На батьківщині “95 кварталу” представник власної партії Юрій Вілкул набрав 42,8% голосів, при цьому посунувши представника “Слуг народу” Дмитра Шевчика на друге місце (32%). Другого туру виборів у Кривому Розі точно не уникнути. Очікуємо, що боротьба за крісло мера тут буде запеклою.

Чернігів

Рекордний (!) відсоток підтримки та голосів отримав чинний мер Владислав Атрошенко. Йому віддали понад 85 % голосів. Він не залишив шансів ні “слугам”, ні кандидату від партії “Наш край”. Юрій Тарасовець набрав всього 3,5%, а Олександр Соколов 3,4%. Решта кандидатів не набрали й 3%.

Тернопіль

У Тернополі чинний мер-свободівець може похизуватися не набагато меншою підтримкою. Сергій Надал отримав 72,3% голосів. При цьому не залишивши шансів тамаді-коміку від “Слуг народу” Віктору Гевку, який опинився аж на 5-му місці з результатом 4,49%,

Львів

Львів’яни виявилися послідовними у своєму виборі. Так, у другому турі за крісло мера буде боротися “Самопоміч” та “Європейська солідарність”. Якщо оцінювати результати першого туру, то цілком ймовірно, що перша таки виграє.

Чинний мер Андрій Садовий отримав 38%, а екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка, один із лідерів партії "ЄС"– 28%

Миколаїв

На виборах міського голови Миколаєва чинний мер у другому турі позмагається з представником від “ОПЗЖ”. Олександру Сєнкевичу віддали 40,78%, а Владислав Чайка має 26,77% підтримки. На третьому місці “корабельна сосна” по версії “Слуг народу” Арахамії та Корнієнка, Тетяна Домбровська (16.81%.).

Слов’янськ

У другий тур виборів у Слов’янську проходять чинний мер Вадим Лях та його попередник Неля Штепа, яка встигла декілька років “відпочити” в СІЗО через прохання до Путіна “допоможи”. Цікаво, що після усіх скандалів Штепа отримала 23,1% підтримки та виходить до другого туру голосування разом з Вадимом Ляхом, за якого виборці попередньо віддали 34,8% голосів.

Читайте також:

Новини партнерів

Карасьов: людину, що порадила Зеленському "опитування", треба бити поліцейською дубинкою
Місцеві вибори оформили екватор політичної кар'єри Зеленського - політолог

Найпопулярніше за тиждень