Міряти температуру та запускати по одному: КМДА дала рекомендації для магазинів

Міряти температуру та запускати по одному: КМДА дала рекомендації для магазинів
Читать на русском

Адміністрація закликала магазини не допускати до торговельних приміщень осіб без масок та запускати одну особу на 10 квадратних метрів

Київська міська державна адміністрація оприлюднила рекомендації для магазинів, яких слід дотримуватись в умовах карантину у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Адміністрація закликала магазини не допускати до торговельних приміщень осіб без масок та запускати одну особу на 10 квадратних метрів. Між людьми, які очікують на вхід в магазин, має бути відстань не менше 1 метра.

На період карантину продавати дозволено лише фасовані продукти та продукти в упаковці виробника.

"Забезпечити працівників, які мають найбільший контакт із відвідувачами, засобами індивідуального захисту (з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил. Забезпечити дотримання дистанції працівниками, які мають найбільший контакт із відвідувачами, на відстань як мінімум 1 метра, або встановити захисні екрани для захисту працівників", - додали в КМДА.

Всім співробітникам магазинів необхідно щодня міряти температуру, а результати вносити до спеціальних листків. Працівники з ознаками захворювання не повинні бути допущені до роботи, їх слід ізолювати та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров’я.

"Обмежити масові заходи в закритих приміщеннях. Забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни. Забезпечити медичні пункти (при наявності) необхідними засобами та обладнанням", - підкреслили в КМДА.

Як повідомляв APNews раніше, в Україні, станом на ранок вівторка, 24 березня, зафіксовано 84 випадки захворювання на коронавірус Covid-19.

Нагадаємо, що громадянка України, у якої в аеропорту "Бориспіль" виявили коронавірус, не дивлячись на вимоги лікарів, хотіла пройти лінію паспортного контролю та залишити межі аеропорту.

Новини партнерів

Речниця Юлія Мендель заробила вдвічі більше, ніж президент Зеленський: зарплати посадовців у лютому
Глава Мінекономіки Петрашко оновив декларацію: квартири, машини і рахунки в банках США

Найпопулярніше за тиждень