Мирна угода щодо Карабаху викликає почуття болю та обурення у вірмен - політолог

Мирна угода щодо Карабаху викликає почуття болю та обурення у вірмен - політолог
Ексклюзив
Читать на русском

Експерт зазначив, що опозиція в Вірменії буде й надалі намагатися вивести людей на протести проти Миколи Пашиняна

Договір, який підписали представники Вірменії, Азербайджану та РФ, передбачає повне припинення вогню на Нагірному Карабасі, що було дуже несподіваним для жителів країни. Про це в коментарі APnews розповів доктор політичних наук та директор Вірменської філії Інституту країн СНД Олександр Маркаров.

"Заява прем'єр-міністра Миколи Пашиняна передбачає повне, а не тимчасове, припинення вогню на Нагірному Карабасі. Ситуація викликана досить несподіваним для більшості населення Вірменії рішенням, а заява викликала одночасно і почуття болю, може бути невпевненість, і однозначно обурення. Вірмени, які звільнили Шуши та райони Карабаху, борються за незалежність, а не жити в частині Нагорного Карабаху при вельми дивних, складних і непередбачуваних перспективах", - зазначив політолог.

При цьому він зазначив, що винести вотум недовіри Пашиняну неможливо в умовах воєнного стану, але водночас існує група партій, які намагаються анулювати угоду.

"Складно уявити, як це можливо вважаючи, що необхідно вести війну до переможного кінця. Тут постає питання в тому, чиї підрахунки реальніші: Пашиняна, який заявляв про те, що ведення бойових дій може привести до ще більших втрат, або опозиції, яка вважала, що ситуація розвивалася таким чином, що було необхідно йти на підписання подібного договору. На цих гойдалках ми й будемо жити найближчий час, оскільки досить висока ймовірність, що опозиція Пашиняна буде виводити населення на вулиці, буде виводити на протест, а Пашинян сам майстер протестів. Налаштувати громадян проти влади з низькою легітимністю - це одне, а отримати зараз демонстрації проти ситуації зі своєю істотно втраченою легітимністю - це зовсім інше", - підсумував Маркаров.

Як раніше повідомляв APnews, антиурядові протести спалахнули в Вірменії після того, як прем'єр-міністр Нікола Пашинян заявив про припинення війни на Нагірний Карабах.

Новини партнерів

Україна отримає іноземну вакцину від COVID-19: в МОЗ назвали дату
Вакцина - кінець локдауну. Фінансист пояснив, як прорив Pfizer звинтив світовий ринок

Найпопулярніше за тиждень