Мінкульт стверджує, що нічого не може зробити з покерним клубом "на кістках" у Будинку профспілок

Мінкульт стверджує, що нічого не може зробити з покерним клубом "на кістках" у Будинку профспілок
Ексклюзив
Читать на русском

У Мінкульті вказали, що Будинок профспілок в центрі Києва не пам'ятником, тому відомство не може вплинути на роботу грального закладу

Міністерство культури не може заборонити роботу покерного клубу в Будинку профспілок в центрі Києва. Відомство не має законних повноважень для цього.

Про це повідомляється у відповіді Мінкульту на запит APnews.

Будівля Будинку профспілок, яке знаходиться за адресою вулиця Хрещатик 18/2, не занесена до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, не перебуває на обліку як пам'ятка культурної спадщини та не є тільки виявленим об'єктом культурної спадщини.

"Правові, організаційні, соціальні та економічні відносини у сфері охорони культурної спадщини з метою її збереження, використання об'єктів культурної спадщини в суспільному житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього і майбутніх поколінь регулюються Законом України" Про охорону культурної спадщини »(далі - Закон ). Відповідно до пунктів 15 і 16 частини другої статті 5 Закону до повноважень центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини, належить призначення відповідних охоронних заходів щодо пам'яток національного значення, об'єктів всесвітньої спадщини, їх територій у разі виникнення загрози руйнування або ушкодження зазначених об'єктів внаслідок дії природних факторів або проведення будь-яких робіт, а також заборона будь-якої діяльності юридичних або фізичних осіб, створює загрозу об'єкту культурної спадщини, видатної універсальної цінності об'єкта всесвітньої спадщини або порушує законодавство у сфері охорони культурної спадщини", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, законних підстав для прийняття Міністерством культури та інформаційної політики заходів реагування на ситуацію з розміщенням грального закладу немає.

Мінкульт стверджує, що нічого не може зробити з покерним клубом "на кістках" у Будинку профспілок
Мінкульт стверджує, що нічого не може зробити з покерним клубом "на кістках" у Будинку профспілок

Як раніше повідомляв APnews, в мережі з'явилася інформація, що в Будинку профспілок в Києві збираються відкрити покерний клуб. Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що його шокувала ця звістка, бо за часів Революції Переваги в Будинку профспілок сталася пожежа, в якій загинули люди. Крім того, саме там розміщувався штаб Майдану. По цьому він зазначив, що вважає важливим зберегти пам'ять про ці трагічні події, тому "спортивного покеру" там не місце.

11 березня стало відомо, що покерний клуб Full House Kiev, який розташувався в Будинку профспілок, оголосив про перші турніри. В цей же день Ткаченко засудив таке рішення та закликав громадськість відреагувати.

Новини партнерів

Віктор Ляшко вилікувався від COVID-19 та подякував вакцині за «легку хворобу»
Понад 70% українців вважають COVID-19 штучно створеним вірусом, щоб "урізати" населення

Найпопулярніше за тиждень