Міністра охорони здоров'я Шрі-Ланки звільнили після того, як вона публічно схвалила чаклунство і "чарівні зілля" для боротьби з COVID-19

Міністра охорони здоров'я Шрі-Ланки звільнили після того, як вона публічно схвалила чаклунство і "чарівні зілля" для боротьби з COVID-19
Читать на русском

Схвалення таких заходів щодо боротьби з коронавірусом призвело до спалаху хвороби в країні.

Міністра охорони здоров'я Шрі-Ланки Павітру Ванняраччі зняли з посади після того, як в країні серйозно погіршилася ситуація з коронавірусом. Раніше глава МОЗ публічно схвалювала чаклунство і чарівні зілля для боротьби з COVID-19.

Про це APnews повідомляє з посиланням на Al Jazeera.

Відповідне рішення прийняв президент Готабая Раджапакса. Згідно з його рішенням пост глави МОЗ зайняв спікер уряду Кехелія Рамбуквелле. Відзначимо, що Ванняраччі сама побувала в реанімації з коронавірусів. І це сталося після того, як вона публічно прийняла і схвалила "чарівне зілля", яке зробив чаклун.

Саме міністерство охорони здоров'я піддавалося різкій критиці за заниження випадків зараження вірусом. Втім, попри все це, Ванняраччі залишиться в складі Кабміну - президент призначив її міністром транспорту.

Статистика по коронавірус в Шрі-Ланці залишається катастрофічною - кожен день фіксується понад три тисячі випадків. При цьому самі медики відзначають, що лікарні не справляються з навантаженням і фактичне число інфекцій може бути в три рази вище.

В результаті влада вже починає посилювати обмеження - в країні ввели нічну комендантську годину для магазинів, ресторанів і офісів. Також в країні забороняють весілля і вечірки, а також тимчасово припиняють державні і громадські збори. Проте, вводити повноцінний локдаун в країні все ще не мають наміру.

Раніше APnews повідомляв, що вчені спрогнозували, коли саме в світі смертність від COVID-19 досягне піку - за їхніми розрахунками це станеться на початку осені.

Новини партнерів

У Києві жінка побила чоловіка до втрати свідомості прямо в кафе: його госпіталізували з розривом селезінки і нирки
300 авто на день: у Києві заблокували схему банди евакуаторів, до якої причетні посадовці КМДА

Найпопулярніше за тиждень