Міністр оборони Рєзніков вважає, що Росія випробовує на міцність Україну, НАТО та ЄС: своєрідний стрес-тест

Міністр оборони Рєзніков вважає, що Росія випробовує на міцність Україну, НАТО та ЄС: своєрідний стрес-тест
Читать на русском

Рєзніков зазначив, Росії потрібні в урядових кабінетах України люди, які виконуватимуть вказівки з Москви.

Російська Федерація вирішила влаштувати своєрідний стрес-тест для НАТО, України та країн Європейського союзу, переслідуючи свої особисті інтереси. Але це не означає, що українцям треба піддаватися паніці, адже це "випробування на національну стійкість".

Таку думку висловив Міністр оборони Олексій Резніков в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1", пише APnews.

"Нас із вами тренують. І не лише нас з вами. Проходить зараз стрес-тест НАТО, відбувається стрес-тест ЄС. Почався з Литви, продовжився в Польщі. Вони взагалі качають світ на гнучкість. Це не означає, що ми маємо розслаблятися. Але паніки не має бути. Це випробування на національну стабільність нашої країни", - заявив він.

За словами Резнікова, він особисто не бачить сенсу у тому, щоб Росії спочатку розбомбити Україну, а потім захопити цю територію. У Кремлі хочуть, щоб в Україні в урядових кабінетах сиділи люди, які беззаперечно виконуватимуть вказівки з Москви й будуть відверто пропутінськими.

"Який сенс росіянам розбомбити все, що можна в Україні, щоб потім її захоплювати? Ну, сенс? Якщо вони хочуть панувати в цій країні, то у них інша мета. Вони хочуть дестабілізувати ситуацію в країні, зміну політичного курсу України до Європи та НАТО, через зміну влади, яку сьогодні законно обрано.Президент, парламент, сформований уряд та інші місцеві органи влади.І вони хочуть змінити владу і посадити туди пропутінських, прокремлівських ділків і все. Їм не потрібно руйнувати атомні електростанції, їм не потрібно руйнувати аеропорти", - заявив Резніков.

Раніше APnews повідомляв, перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив, що Верховна Рада може зібратися і ввести військовий або надзвичайний стан в Україні через кілька годин у разі прямої агресії Росії.

Новини партнерів

В іспанському підручнику Крим "зробили" російським - посольство України вимагає відкликати тираж
5 знаків зодіаку, які не вміють кохати

Найпопулярніше за тиждень