Міністерство економіки презентувало систему моніторингу обігу земель в Україні

Міністерство економіки презентувало систему моніторингу обігу земель в Україні
Читать на русском

Система міститиме інформацію про власників, угоди купівлі-продажу, сплату податків та дозволить відстежити концентрацію земельних наділів в одних руках

За повідомленням Інтерфакс, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства презентувало концепт системи моніторингу використання та обігу землі в Україні.

Згідно з повідомленням на сайті міністерства, система моніторингу міститиме інформацію про перехід прав на землю, власників, вартість угод купівлі-продажу й оренди тощо. Також з її допомогою можна буде отримати інформацію про концентрацію земель в одних руках, зазначили в Мінекономіки.

У міністерстві наголосили, що подальші кроки впровадження системи полягають у забезпеченні обміну даними між державними реєстрами (Держгеокадастр, Реєстр речових прав, Реєстр юридичних осіб тощо) і створенні програмного продукту, який аналізуватиме ці дані.

"Система земельного моніторингу надасть можливість бачити онлайн, що відбувається із землекористуванням та власністю на землю, як вона змінюється, де обробляється чи сплачуються податки тощо. Таке нововведення зробить земельні відносити прозорими та контрольованими. Незабаром представимо дорожню карту реалізації проекту", - наведено в повідомленні слова міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова.

Новини партнерів

Америка виходить з Паризької угоди з клімату, - Держсекретар США
Зеленський призначив головою Черкаської ОДА Романа Боднара

Найпопулярніше за тиждень