Мільярдер Річард Бренсон летить в космос: він стане першим космічним туристом

Мільярдер Річард Бренсон летить в космос: він стане першим космічним туристом
Читать на русском

Бренсон летить у космос на 9 днів раніше за свого конкурента Джефа Безоса.

Британський міліардер Річард Бренсон сьогодні, 11 липня, здійснить свій перший політ у космос. Таким чином він стане першим мільярдером на орбіті Землі, обігнавши свого конкурента - засновника Amazon Джефа Безоса, політ якого має відбутися 20 липня.

Про це APnews пише з посиланням на компанію Virgin Galactic, яка організовує політ та буде вести його пряму трансляцію.

Відомо, що запуск корабля запланований на 16:00 за київським часом. Він вилетить з космопорту Америка в пустелі штату Нью-Мексико. Тривалість польоту становить 1,5 години.

Разом з Бренсоном полетять ще п'ять членів екіпажу - два пілоти і троє топ-менеджерів компанії Virgin Galactic. Після цього польоту Бренсон планує запустити космічні тури - вже близько 600 осіб внесли 250 тисяч доларів депозиту за квитки на них.

Варто зазначити, що Джеф Безос заявив про свої плани підкорення космосу та організацію космічного туризму раніше за Бренсона. Саме він мав стати першим у світі з космічних магнатів-мільярдерів, який здійснить політ на борту ракети. До словами, в її розробку сам Безос вклав мільйони доларів.

Додамо, що космічний статус таких польотів залишається предметом дискусій, оскільки максимальна висота, досягнута VSS Unity (Бренсона) під час випробувань, становить 89,9 км - це нижче загальновизнаною кордону космосу (100 кілометрів), прийнятої Міжнародної авіаційної федерацією, але вище 80,5 км, які приймає за кордон космосу ВВС США. Virgin Galactic (Безоса) використовує другу класифікацію і називає свої польоти космічними.

Як повідомляв APnews раніше, гендиректор і засновник компанії Amazon Джефф Безос заявив, що відправиться в космос разом зі своїм братом Марком і переможцем аукціону на першому пілотованому космічному кораблі New Shepard. Його створила компанія Blue Origin.

Новини партнерів

Під Києвом перекинувся автобус з пасажирами: на місці аварії багато "швидких". Відео
У Бельгії померла жінка, яка хворіла двома штамами COVID-19 одночасно

Найпопулярніше за тиждень