Милованов показав стратегію економічного зростання України

Милованов показав стратегію економічного зростання України
Читать на русском

Милованов підкреслив, що розвиток ринку праці буде відбуватись шляхом осучаснення трудового законодавства

Залучення інвестицій, нових технологій, створення чотирьох ринків і робочих місць, створення інновацій складає економічну стратегію України. Таку заяву зробив голова Міністерства економіки Тимофій Милованов під час презентації урядової стратегії економічного зростання України.

"Економічна стратегія полягає в основній ідеї інвестицій, створенні чотирьох ринків і створенні через це робочих місць з більшою продуктивністю, створенні інновацій і залученні нових технологій. Ми це маємо підтримати сприятливим бізнес-кліматом. Тут і судова реформа, і права власності, а також інструментарій залучення інвестицій", - пояснив він.

У презентації йдеться, що розвиток ринку праці, ринку землі, ринку товарів та послуг та ринку капіталу призведе до зростання кількості робочих місць, продуктивності, технологічності та інноваційності. Милованов підкреслив, що розвиток ринку праці буде відбуватись шляхом осучаснення трудового законодавства та інвестиції в професійні навички.

"Ініціативи для залучення інвестицій, які ми зробили. По-перше, є капітальні інвестиції з бюджету. Їх багато. Наприклад, ви знаєте, що буде велике будівництво навесні, багато грошей з бюджету інвестується в це. Також є приватизація - це залучення інвестицій, концесії – порт "Ольвія" і "Херсон" вже успішно проведені, але більш широко пакет концесії стоїть і будуть продовжуватися. Це залучення інвестицій, коли об’єкт залишається в державній власності. Інвестиційні няні для залучення інвестицій – пакет інвестиційних мотиваторів. Індустріальні парки, про які в новинах мало говорять, але багато роботи зараз відбувається по створенні індустріальних парків. І підтримки розвитку малого та середнього бізнесу, а також просування експорту", - уточнив голова Міністерства економіки.

Як повідомляв APnews раніше, голова Міністерства економіки України Тимофій Милованов в рамках презентації урядової програми "Економічна стратегія: зростання через інвестиції" назвав IT-сектор, аграрний сектор, хімічне виробництво та фармацевтику найуспішнішими сферами української економіки.

Новини партнерів

У МОЗ пояснили, кого не евакуюють з Уханя
Стала відома доля вітання "Слава Україні" після скасування статуту ЗСУ

Найпопулярніше за тиждень