Ми не будемо псувати свята: Зеленський поставив крапку в питанні локдауна в грудні

Ми не будемо псувати свята: Зеленський поставив крапку в питанні локдауна в грудні
Читать на русском

Володимир Зеленський вважає, що жорсткий карантин Україні не потрібен

Міністерство охорони здоров'я запевнило, що ситуація з COVID-19 в Україні контрольована, й локдаун в грудні не потрібен. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського.

"Локдаун в грудні нам не потрібен. Ми зважили за і проти, багато даних і прогнозів. Ми радилися з представниками місцевої влади, МОЗ запевнив, що ситуація в лікарнях контрольована. Я рекомендував прем'єр-міністру не оголошувати локдаун в грудні. Карантин вихідного дня, яке б до нього не було б ставлення, дав свій результат, дав свій результат і кількість хворих перестало рости так стрімко, як магазини Roshen в Україні, тому нам вдалося збити цю динаміку та медсистема не отримала нокаут, і вона витримає", - заявив президент.

При цьому він вказав, що хоч в окремих регіонах є проблеми з коронавірусом, але влада не буде псувати свята.

"В окремих регіонах є проблеми, але ми обов'язково все скоро вирішимо. Ми хочемо бути готові до всього, щоб вистачало ліжок і кисню, а в цілому ситуація контрольована та не диктує термінове введення локдауну в грудні. Ми даємо можливість бізнесу працювати й не втрачати грудень, як один з найприбутковіших місяців в році. ми не будемо псувати свята, які ми всі чекаємо", - підсумував Зеленський

Як раніше повідомляв APnews, інформацію про заплановані карантинні заходи в Україні Кабінет міністрів оприлюднить вже на наступному тижні - 9 грудня.

Новини партнерів

Зеленський закликав українців до “референдуму” щодо COVID-19 та показав, як взяти участь. Відео
ДБР за заявою Медведчука та Кузьміна почало кримінальне розслідування щодо розкрадання владою коштів антикоронавірусного фонду

Найпопулярніше за тиждень