Меркель знову поговорила про Донбас з Путіним: той звинуватив Київ у загостренні ситуації

Меркель знову поговорила про Донбас з Путіним: той  звинуватив Київ у загостренні ситуації
Читать на русском

Канцлерка Німеччини закликала президента РФ прибрати військових від українського кордону.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зателефонувала президенту Росії. У розмові з нею Володимир Путін поскаржився, що Київ "цілеспрямовано загострює ситуацію на лінії зіткнення на Донбасі".

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу федерального канцлера і прес-службу Кремля.

Як зазначили у Меркель, предметом розмови, серед іншого, стала посилена присутність російських військових біля кордону України на сході. Канцлерка закликала демонтувати ці підкріплення військ для деескалації конфлікту на Донбасі.

Водночас, у Кремлі заявили, що Путін "звернув увагу на провокаційні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює обстановку на лінії зіткнення".

Президент РФ підкреслив "необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все по налагодженню прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу".

Також у Кремлі підкреслили, що готові координувати роботу на рівні політичних радників та глав МЗС "нормандського формату".

"Сторонам конфлікту адресований заклик до стриманості і активізації переговорного процесу з метою повної реалізації мінського "Комплексу заходів" 2015 року як безальтернативній основі врегулювання. Підтверджено налаштування на подальшу тісну координацію зусиль Росії і Німеччини, в тому числі в "нормандському форматі", по лінії політрадник і міністерств закордонних справ", - йдеться у повідомленні Кремля.

Серед іншого, також було обговорено низку інших питань зовнішньої політики, зокрема Сирію, Лівію та Боснію та Герцеговину. Крім того, Меркель і Путін обговорили справу опозиційного політика Олексія Навального.

Варто зазначити, що не так давно, а саме 31 березня, вже відбулася розмова Ангели Меркель і Володимира Путіна за участі президента Франції Емануеля Макрона. Тоді лідери провели тристоронню відеоконференцію без президента України, де обговорили ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в ОП заявили про підготовку перемовин Зеленського, Макрона та Меркель без Путіна.

Новини партнерів

Кличко попросив киян "здавати" заклади, які працюють на локдауні
В Кубку Чехії пенальті за гравця забила купина - відео курйозного голу

Найпопулярніше за тиждень