Мер Тернополя назвав Кабмін "послідовниками "сталінської політики" і заявив, що посилення карантину не буде

Мер Тернополя назвав Кабмін "послідовниками "сталінської політики" і заявив, що посилення карантину не буде
Читать на русском

За його словами, якщо сліпо виконувати всі вказівки уряду, представники якого самі його порушували, то бізнес зупиниться, надходжень у бюджет не буде

Мер Тернополя Сергій Надал заявив, що місцеві громади зазнали збитків через карантин, який ввели для запобігання розповсюдження коронавірусу, тому місто не буде посилювати обмеження попри "червону" зону. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву мера.

"Усі витрати по протидії епідемії понесли місцеві громади. Обладнання, ліки, доплати медикам — все за кошти місцевого бюджету і благодійників, яких вдалося знайти. Уряд вводив лише обмеження і забирав останні гроші з місцевих бюджетів. Уряд лише експериментує з різнокольоровими зонами замість реального фінансування протиепідеміологічних заходів", - йдеться у повідомленні.

За його словами, якщо сліпо виконувати всі вказівки уряду, представники якого самі його порушували, то бізнес зупиниться, надходжень у бюджет не буде, а отже не буде грошей на утримання лікарень та лікування українців.

"Мені видається, що в уряді з’явилися нові "постишеві" та "кагановичі". Вони хочуть загнати у блокаду Західну Україну, бо та відстоює українську мову, висловлює протест проти злочинного здорожчання газу, електрики. Вони діють тими ж методами, що і продзагони під час Голодомору 33 року, коли комуністи оточували села, забираючи останні хлібні крихти, відбираючи засоби виробництва і зрештою голодомором вбили мільйони українців лише тому, що ті хотіли залишатися українцями. Звертаюсь до послідовників "сталінської політики" - українці будуть захищатися. Ми вміємо це робити. Ми не дозволимо нас знову нищити - свідомо, чи внаслідок злочинної професійної непридатності. Тернополяни - за адекватні заходи безпеки. Але ми хочемо побачити реальну допомогу справді українського уряду українським громадам", - підкреслив Надал.

Як повідомляв APnews раніше, у Тернополі, починаючи з понеділка, 7 серпня, все продовжить працювати у звичному режимі, не дивлячись на внесення міста в "червону зону" карантину.

Новини партнерів

У Дніпропетровській області охоронці без масок побили кийками покупця без маски
"Беру на себе особисту відповідальність": кандидат в мери Кривого Рогу від "Слуги народу" відреагував на ДТП сина

Найпопулярніше за тиждень