Мер Львова стверджує, що Різдво у Львові не можна скасовувати через "особливу атмосферу"

Мер Львова стверджує, що Різдво у Львові не можна скасовувати через "особливу атмосферу"
Читать на русском

На думку Садового, ситуація з коронавірусом у Львові "в принципі, тримається рівно".

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові не можна скасовувати Різдво через "особливу атмосферу". Про це APnews пише з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

На думку Садового, ситуація з коронавірусом у Львові "в принципі, тримається рівно". Тому можна обмежитись моніторингом ситуації і посиленнями з точки зору маскового режиму.

"Я дивлюсь по кількості людей, які хворіють в Україні. Чесно кажучи, ріст є дуже серйозний. Однак у нас по Львову ситуація, в принципі, рівно тримається по кількості людей, які захворіли, і по ліжкомісцях. Ми маємо близько 49% ліжок зайнятих у наших міських комунальних лікарнях. Зараз йдеться про локдаун. Уряд ще не вирішив кінцево, як він буде виглядати, але він має бути індивідуальним та враховувати специфіку кожного регіону. Наприклад, ми розуміємо, що Різдво скасувати не можна, адже у нас у цей час завжди є особлива атмосфера у Львові. Дуже багато людей хочуть її побачити, і це потрібно врахувати, тому що жодні заборони діяти не будуть. Я дотримуюсь думки, що потрібно щодня моніторити ситуацію і більше робити посилів із точки зору маскового режиму та дотримання карантинних обмежень", - сказав Садовий.

За його словами, жорсткі обмеження стануть ударом по економіці міста, а медична система у Львові поки витримує навантаження.

Варто зазначити, що станом на 30 листопада у Львові та області підтвердили 46 078 випадків інфікування коронавірусом за весь період пандемії. Летальних випадків при цьому зафіксовано 1236 осіб померли ( з них 595 - по Львову) та 29 068 пацієнтів одужали (по Львову - 13 268).

Загалом, за інформацією Львівської ОДА, у стаціонарах медзакладів Львова перебуває 598 осіб, з них у 412 осіб підтвердили коронавірус. 35 осіб - у реанімації, 11 — підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Як повідомляв APnews раніше, Кабмін вирішить, чи закривати всю Україну на карантин вже 30 листопада.

Новини партнерів

Плюс 57 гривень до пенсії та новий прожитмінімум. Що зміниться для українців з 1 грудня
"Проник в мене пальцем": дівчина розповіла, як стала жертвою зґвалтування фотографа Ктиторчука

Найпопулярніше за тиждень