Мер Івано-Франківська відкриває дитячі садочки, попри заборону “червоної” зони карантину

Мер Івано-Франківська відкриває дитячі садочки, попри заборону “червоної” зони карантину
Читать на русском

Водночас школи будуть працювати дистанційно. 

У Івано-Франківську з понеділка, 14 вересня, відкриваються дитячі садки. Це попри те, що місто - у “червоній” зоні карантину, і відвідування навчальних закладів у таких регіонах, згідно правил, заборонено. Таке рішення об’явив мер міста Руслан Марцінків, - пише APnews.

Він звернувся до громадян та повідомив, що показники захворюваності у Івано-Франківську значно покращились.

“Кількість пацієнтів зменшилось на 80 осіб у міських лікарнях, тому тенденція дуже хороша. Щодо дитячих садочків і шкіл: я пам’ятаю бажання наших мешканців - батьків, щоб повноцінно запрацювали заклади освіти. Ми прийняли таке рішення, і з понеділка починаємо запуск наших дитячих садочків і поетапно виходимо з карантину”, - сказав він.

Водночас відмітив, що школи будуть працювати дистанційно.

“Розумію, що ситуація непроста і потрібно приймати рішення щодо роботи закладів освіти. Вже маючи досвід Тернополя, вирішили поетапно відкривати дитячі садочки з понеділка. Я дуже дякую тим, хто підтримує дії місцевої влади. Хочу, щоб ви з розумінням поставилися до наших дій”, - підсумував він.

Раніше APnews писав, що "Укрзалізниця" перестане продавати квитки і пускати пасажирів в потяги на 6 станціях.

Нагадаємо, з 14 вересня в Україні змінюється карантинне зонування облатей. Зокрема, Київ потрапив у "помаранчеву" зону.

Показники захворюваності у місті покращується: йде хороша тенденція до зменшення числа хворих ? Але, на жаль, Івано-Франківськ досі у червоній зоні ⛔ Розумію, що ситуація непроста і потрібно приймати рішення щодо роботи закладів освіти. Вже маючи досвід Тернополя, вирішили поетапно відкривати дитячі садочки з понеділка ? Адже часто саме це питання стоїть гостро. Наголошую, що відвідування дошкільного закладу - не обов'язкове, а приймається зваженим рішенням батьків ☝️ Щодо шкіл - то вони також запрацюють з понеділка. Щоправда, з дистанційною формою навчання ?

Опубликовано Русланом Марцінківом Пятница, 11 сентября 2020 г.

Новини партнерів

Названа сума, яку витратили на підняття та буксирування Delfi
В Україні знизилася смертність від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень