Мер Чернігова Атрошенко назвав "фігнею" прагнення України вступити до НАТО. Відео

Мер Чернігова Атрошенко назвав "фігнею" прагнення України вступити до НАТО. Відео
Читать на русском

На його думку, це "абсолютно неефективна" організація, яка вже давно нікого не захищає.

Мер Чернігова Владислав Атрошенко назвав НАТО "неефективним клубом", а прагнення України вступити до альянсу - "фігнею".

Про це він заявив в ході засідання Чернігівської ради, передає APnews.

На його думку, НАТО "абсолютно неефективна" організація, яка вже давно нікого не захищає.

"Сьогодні ми говоримо за НАТО, що нам треба вступити в НАТО - та фігня це все. Це абсолютно неефективний якийсь там клуб, що неодноразово засвідчувалося. Кого він захистив останнім часом? На кого нападала або Америка, або Росія? Кого захистило НАТО? Нікого!", - сказав Атрошенко.

Та додав, що навіть коли в Югославії "встановлювали демократію авіаударами", ніяких дій зі сторони альянсу не було. Не було їх і в ситуації в Кримом та Донбасом.

"Бомбили Югославію свого часу. В центрі Європи наносили авіаудари, встановлюючи демократію. Що, авіаударами демократія встановлюється? Інші точки, де була позиція НАТО… Росія творить шо хоче. Крим забрала, якийсь провела там референдум. Які дії НАТО? Ефективно це? Ні", - резюмував міський голова.

Раніше APnews писав, що в Москві різко оцінили наслідки можливого вступу України в НАТО. За словами прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова, це стало б "найгіршим сценарієм" і змусить Росію "вжити заходів для власної безпеки"

Новини партнерів

У СБУ назвали причини заборони на в'їзд до України Максиму Галкіну
У Білорусі заговорили про "російський" Крим - МЗС України пригрозило непоправними наслідками

Найпопулярніше за тиждень